VIDEO Scene explicite de sex la o expoziție de artă contemporană, la Timișoara. Un artist chinez a șocat

Ultima actualizare:

Un artist chinez, participant la cel mai mare festival de artă contemporană care se desfășoară zilele acestea la Timișoara, a provocat un adevărat șoc vizitatorilor. El și-a prezentat conceptul artistic, imagini cu mai multe personaje care mimează actul sexul cu ferigi, o plantă cu frunze mari, care la noi poartă și denumirea de „barba-ursului”.

image

De multe ori artiștii au darul să șocheze prin lucrările lor, dar prezentarea artistului chinez a fost de natură să îi lase pe vizitatori cu gura căscată.

Explicația imaginilor șocante 

Artistul chinez folosește trei ecrane mari unde rulează înregistrări cu personaje care au relații intime cu ferigile, scenele sexuale fiind explicite.

Instalația lui Zheng Bo se intitulează „Pteridophilia capitol I-V”, iar la descrierea lucrării sunt scrise următoarele:

„Ptheridophilia este o investigație continuă a politicii ferigilor. Conceput prin juxtapunerea dintre pterido-și-philia, numele imaginează relațiile intime pe care le putem avea ferigile. În același timp, solicită o bază de înțelegere și plăcere reciprocă dincolo de valorile funcționale definite de sistemul nostru contemporan”.

Conceptul artistic al chinezului la bienala Art Encounters a fost explicat de mediatorului cultural, Beatrice Baciu.

„Un artist din China invită un grup de bărbați într-o pădure și îi invită să stabilească niște conexiuni fizice și emoționale, relații intime, simulând mișcări pe care oamenii l-ar face în timpul actului sexual. Ele variază ca grad de intimitate, de agresivitate, de tandrețe, e un întreg spectrul. Eu o văd ca pe un strigăt de disperare și dorința de a te conecta cu natura, într-o societate care e din ce în ce mai industrializată. De asta în expoziție ferigile sunt plasate pe blocuri de beton. Cumva modul în care s-a gândit el să facă instalația e că la vremea aceea locuia în Shanghai și a văzut cum un spațiu verde este transformat de construcții. Din 2016 a început această serie de video-uri. Cei care se ocupă de conservarea mediului au arătat că biodiversitatea poate fi împărțită prin participarea umană. Sunt multe ițe care pot fi desprinse de aici”, a spus Beatrice Baciu.

Reacția vizitatorilor

Vizitatorii au fost șocați la vederea imaginilor. Unii dintre ei chiar s-au arătat indignați că organizatorii nu au afișat un semn prin care să avertizeze minorii cu privire la imagin ile explicite.

„Mai vin vizitatori care au diverse reacții mai puțin pozitive, care sunt destul de șocați, perplecși. Unii ridică din umeri, dau din mâini și spun că s-au săturat de arta contemporană. Asta e reacția, sub diverse forme, că <e horror>, <ce e asta>, <până aici>. Mai fac efortul să-i întreb de ce au reacția asta, ce anume le-a generat repulsia. Totuși e un performance. Apreciez că oamenii vin să întrebe și vor să afle contextul și lucrurile. Astfel se limpezesc lucrurile”, a mai spus Beatrice, potrivit Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net