VIDEO ŞOCANT! 3,5 milioane de oameni l-au văzut şi s-au îngrozit de ce poate face viteza

Ultima actualizare:

    28 de copii şi-au pierdut viaţa în Irlanda de Nord, din 2000 şi până azi, din cauza şoferilor vitezomani (captură video)
28 de copii şi-au pierdut viaţa în Irlanda de Nord, din 2000 şi până azi, din cauza şoferilor vitezomani (captură video)

Un videoclip realizat în Irlanda de Nord în iunie 2014, despre efectele tragice ale depăşirii vitezei legale, a şocat întreaga Europă. Aproape 3,5 milioane de oameni din întreaga lume l-au văzut şi s-au îngrozit. Culmea e că tocmai astfel de clipuri violente au dus la reducerea semnificativă a accidentelor şi victimelor rutiere în această ţară. Deci, funcţionează.

O clasă de copii, aflată la joacă într-o pădure, este strivită de un autoturism scăpat de sub control de un şofer care conducea cu viteză. Imaginile, cutremurătoare, sunt însoţite de un mesaj la fel de crud, potrivit căruia “din 2000, viteza a ucis echivalentul unei clase de copii” în Irlanda de Nord, motiv pentru care şoferilor ar trebui să le fie ruşine. Filmul e făcut de o echipă de psihologi şi experţi, condusă de irlandezul David Lyle, care realizează campanii şocante de conştientizare a opiniei publice în legătură cu tragediile care pot avea loc în urma neatenţie la volan, consumului de alcool înainte de a conduce, vitezei excesive sau refuzului purtării centurii de siguranţă.

Ministrul Siguranței Rutiere din Irlanda de Nord, Mark H. Durkan, a catalogat această campanie drept „un adevărat apel de trezire”. „Este un mesaj deosebit de sensibil și convingător. La urma urmei, ce poate fi mai provocator decât conștientizarea faptului că, începând cu anul 2000, echivalentul unei clase de copii şi-a pierdut viaţa ca urmare a vitezei excesive. Excesul de viteză este şocant de ruşinos. Oamenii îşi pierd viaţa înainte de a avea şansa să-şi îndeplienască potenţialul, iar familiile sunt distruse pentru totdeauna”, a afirmat acesta conform site-ului northernireland.gov.uk.

Culmea e că aceste campanii video, derulate inclusiv pe posturile TV din Irlanda, Irlanda de Nord şi Marea Britanie, şi-au atins scopul. Potrivit Consiliului European de Siguranţă Rutieră, numărul oamenilor la un milion de persoane care au murit în urma unor accidente rutiere a scăzut cu 62,5% în Irlanda de Nord, în perioada 1995-2011, şi cu 60,7% în Irlanda, în perioada 1996-2010. Aceste rezultate uluitoare, care au făcut ca în prezent străzile Irlandei de Nord să fie cele mai sigure din Europa, se datorează, potrivit sursei citate, campaniilor-şoc implementate de compania de publicitate reprezentată de David Lyle.

David Lyle a fost şi la Bucureşti, în luna aprilie a anului trecut, la invitaţia Poliţiei Rutiere din ţara noastră. Cu acest prilej el a făcut un portret-robot al şoferului român: “nervos, vitezoman, neatent, vorbeşte la telefon şi nu poartă centura de siguranţă”. A făcut această descriere după ce a petrecut doar 30 de minute monitorizând traficul rutier din Piaţa Unirii, la orele prânzului. Întrebat de jurnalişti care ar fi costurile de realizare a unei campanii similare la noi în ţară, acesta a răspuns că sunt necesare între 2 şi 3 milioane de euro. Banii ar putea fi accesaţi prin programul European InterRegio, însă cea mai mare problemă la noi în ţară ar fi că acest gen de filmuleţe nu sunt agreate, deocamdată, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru a fi difuzate la televizor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net