Viral! O româncă a filmat prețurile din Elveția: „Ca în România, dar salarii de pe altă planetă”. VIDEO

O româncă stabilită în Germania a exprimat preferința ei de a face cumpărături în Elveția, datorită calității superioare a produselor și prețurilor considerate rezonabile.

Prețurile din Elveția sunt comparabile cu cele din România / foto: Pixabay
Prețurile din Elveția sunt comparabile cu cele din România / foto: Pixabay

Mulți compatrioți au subliniat faptul că salariile în Țara Cantoanelor sunt de până la trei ori mai mari decât cele din România.

Elveția, țara cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa

Elveția este recunoscută pentru nivelul înalt de trai și salariile care depășesc media europeană. Cu toate acestea, există români care trăiesc în străinătate și preferă să facă achiziții în țara cantoanelor datorită accesibilității prețurilor la produsele alimentare.

Un exemplu în acest sens este o româncă din Germania, care a documentat prețurile la diverse produse expuse într-un supermarket elvețian.

Ea remarcă că, deși Elveția nu este o țară cu costuri reduse, consideră că diferența este compensată de salariile mai mari.

De exemplu, salariul minim brut este în jur de 24 de franci elvețieni pe oră, iar prețurile la produsele alimentare includ 1,95 franci elvețieni pentru un litru de lapte bio, 7,95 franci elvețieni pentru 10 ouă bio și 17 franci elvețieni pentru un kilogram de cafea de calitate.

Diana subliniază că, deși prețurile sunt mai mari decât în Germania, salariile mai consistente compensează această diferență. Ea evidențiază că, de exemplu, untul preferat costă 3,50 franci elvețieni pentru 200 de grame, iar carnea de vită începe de la 33 de franci elvețieni pe kilogram.

„Nu este o țară ieftină, dar cred că se compensează. Desigur, prețurile sunt mai mari decât în Germania, dar și salariul minim brut este în jur de 24 franci elvețieni (25.68 euro, 127.92 lei) pe oră. Un lapte bio de un litru costă aproximativ 1,95 franci elvețieni (2.09 euro, 10.40 lei), iar unul marcă proprie este 1,35 franci elvețieni (1.44 euro, 7.16 lei). 10 ouă bio - 7.95 franci elvețieni (8.50 euro, 42.44 lei). Iaurturi cu fructe marcă proprie - 0,60 - 0,65 franci elvețieni (0.64 - 0.70 euro, 3.19 - 3.50 lei), cele bio - 0,95 franci elvețieni (1.02 euro, 5.08 lei). Untul care nouă ne place foarte mult, pentru 200 grame, este 3,50 franci elvețieni (3.75 euro, 18.75 lei). Bananele se vând la aproximativ 1,50 franci elvețieni (1.61 euro, 7.99 lei) pe kilogram”, spune Diana într-o postare pe TikTok. 

Ce părere au avut internauții

În răspunsurile la postarea sa pe TikTok, românii au împărtășit diverse perspective. Unii au remarcat că unele produse alimentare sunt mai ieftine decât în România, în timp ce alții au subliniat diferențele semnificative în salarii, menționând că în Elveția acestea pot depăși 2.500 de euro, față de 600-700 de euro în țara natală.

Unii au concluzionat că, în ciuda prețurilor mai mari, salariile mai mari fac viața în Elveția mai accesibilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net