Noua locație unde bogații lumii își „ascund” banii! Tot mai mulți își mută averile aici

Din Elveția până la Insulele Cayman, de-a lungul globului există unele paradisuri fiscale, unde cei mai bogați oameni din lume își „ascund” averile. Dar, recent, o altă locație a devenit una dintre favoritele acestora.

Abu Dhabi a devenit favoritul miliardarilor lumii / foto: Shutterstock
Abu Dhabi a devenit favoritul miliardarilor lumii / foto: Shutterstock

Mai precis, potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că ar fi vorba despre Abu Dhabi, care a devenit un nou punct de interes pentru miliardarii lumii. Printre numeroasele nume sonore care au deschis vehicule cu scop special în centrul financiar internațional din Abu Dhabi, de-a lungul acestui an, se numără magnatul rus din domeniul oțelului, pe numele său Vladimir Lisin, familia Adani (din India), cât și Ray Dalio, un miliardar al fondurilor speculative.

În anul 2016, în Abu Dhabi existau doar 46 de vehicule cu scop special (SPV-uri), în timp ce în acest moment, numărul deja a ajuns la 5.000. Nu este cunoscut pentru publicul larg și de unde și-au adus miliardarii lumi bunurile în acest nou paradis fiscal, de ce au ales, în mod special Abu Dhabi, sau ce conține fiecare SPV.

Abu Dhabi, noul paradis fiscal al lumii

Pentru Emiratele Arabe Unite, asemenea investiții reprezintă un succes, atât pe plan economic, cât și politic. Familia conducătoare, Al Nahyan, încearcă de ceva timp să diversifice economia țării dincolo de petrol, pentru ca Emiratele Arabe Unite să rămână o forță economică și după epuizarea rezervelor de petrol.

În plus, locațiile tradiționale pentru astfel de activități, cum ar fi Insulele Cayman, ori Insulele Virgine Britanice, au atras tot mai multă atenție din partea autorităților, așa că interesul pentru investiții în ele a mai scăzut.

„Vedem mai multe persoane cu valoare netă mare care se mută din BVI, Caymans, Mauritius și Singapore până aici”, a declarat Bhaskar Dasgupta, un consilier corporativ care a lucrat pentru zona liberă Abu Dhabi.

Recent, miliardarul egiptean Nassef Sawiris le spunea celor de la Bloomberg News că își va muta biroul de familie în Abu Dhabi, iar acesta va fi înregistrat ca SPV. De asemenea, mai mulți angajați ai săi din Londra și Luxemburg se vor muta, de asemenea, acolo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
Gripa debutează brusc cu febră, dureri de cap și stare generală de rău jpeg
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
8 iunie 1922 primul meci tricolori jpg
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net