De ce nu trebuie să dormim cu telefonul lângă pat! Greșeala pe care o fac o mulțime de români

În zilele noastre, a devenit extrem de dificil să ne imaginăm cum putem funcționa în societate fără un telefon mobil și o conexiune la Internet. Iar multă lume, chiar și de la vârste fragede, doarme cu telefonul lângă pat, însă specialiștii ne spun că acest obicei nu este deloc unul pozitiv!

Obiceiul nu este unul pozitiv / foto: Shutterstock
Obiceiul nu este unul pozitiv / foto: Shutterstock

Indiferent dacă ne place sau nu, adevărul din zilele noastre este că a devenit aproape imposibil să mai rămânem funcționali în societate fără telefonul mobil. Iar potrivit celor de la shtiu.ro, multă lume de-a lungul globului obișnuiește să doarmă cu acest aparat lângă pat, în fiecare noapte. Iar acest obicei a început să fie adoptat de la vârste cât mai fragede!

Mai precis, un studiu efectuat de către cei de la Common Sense Media, o organizație nonprofit ce evaluează atât media, cât și tehnologia, a arătat că undeva în jur de 29% dintre adolescenți dorm cu un telefon mobil lângă ei. Iar în privința adulților, se pare că procentul este și mai mare! Aproximativ 74% dintre aceștia dorm cu un telefon mobil lângă pat, iar 12% dintre aceștia chiar îl țin în pat, lângă ei!

Obiceiul este nerecomandat de către experți

Cu toate acestea, doar pentru că acest obicei a devenit comun pentru multă lume, nu înseamnă că el este și unul sănătos! Mai precis, o expertă din Statele Unite, de la Cleveland Clinic Sleep Disorders Center, ne spune că nu ar trebui să folosim patul decât pentru somn! „Regula de aur a somnului este ‘folosește patul doar pentru somn”, a spus experta, pe numele ei dr. Alicia Roth, potrivit sursei citate.

„Să te bagi în pat și să-ți folosești telefonul te poate împiedica să adormi și să ai o calitate bună a somnului”, a mai explicat aceasta. Se pare că un studiu efectuat în anul 2020 a arătat că reducerea utilizării telefonului mobil înainte de culcare vreme de 4 săptămâni a ajutat atât la îmbunătățirea calității, cât și a duratei somnului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net