Cât de sănătoase sunt dulciurile înainte de culcare? Riscul la care se expun o mulțime de români

Cu toții mâncăm dulciuri, iar poate că de multe ori, atunci când ajungem acasă târziu, sau doar ne este puțină foame la ore târzii, mai gustăm câte o bomboană, sau puțină ciocolată. Însă, cât de sănătoasă este această gustare nocturnă pentru organismul nostru? Specialiștii ne spun că ar trebui să evităm acest obicei!

image

Ei bine, potrivit celor de la shtiu.ro, o gustare târzie pe care trebuie să o evităm sub orice formă sunt dulciurile! Deși puțină ciocolată, sau câteva bomboane, pot părea ceva complet neglijabil, adevărul este că zahărul pe care îl introducem în organism nu ne va fi deloc benefic, atunci când tocmai urmează să ne culcăm.

Iar una dintre consecințele pe care dulciurile de la ore târzii o pot avea asupra noastră ne va da bătăi de cap chiar și a doua zi! Mai precis, atunci când ne trezim dimineața deja obosiți, de parcă nu am dormit mai deloc în timpul nopții precedente, un posibil motiv ar putea fi zahărul pe care l-am consumat chiar înainte de culcare. Zahărul din dulciuri ne încarcă organismul de energie, iar dacă consumăm dulciuri chiar înainte de culcare, ne putem da peste cap calitatea somnului.

De ce nu trebuie să mâncăm dulciuri înainte de culcare

Zahărul consumat chiar înainte de a ne culcare ne va crește ativitatea sângelui, iar pe lângă faptul că ne vom trezi obosiți, o altă posibilă problemă de care ne putem lovi este faptul că ne vom trezi des din somn, de-a lungul nopții! Iar, chiar mai mult decât atât, dacă acest obicei continuă pe termen lung, putem dezvolta și unele probleme de respirație.

Iar un alt factor important care ar trebui să ne convingă să renunțăm la dulciurile consumate înainte de culcare este faptul că putem crește rapid în greutate! Mai precis, odată ce intrăm în noapte, organismul nostru se află într-o stare de repaus, așa că zahărul din dulciuri nu va fi „ars”, prin mișcare, cum se întâmplă pe timpul zilei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
colaj jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net