Voucherele sociale pentru 2025 - 2027. Ce valoare vor avea și cum vor fi acordate

Tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, din anul 2025, vor avea o valoare de 125 de lei, iar distribuția acestora se va face o dată la șase luni. Amintim că anul acesta, voucherele sociale sunt acordate o dată la două luni și au o valoare de 250 de lei. Vor fi schimbări cu privire și la beneficiarii acestui ajutor oferit de statul român.

Voucherele sociale Foto: Inquam Photos Octav Ganea
Voucherele sociale Foto: Inquam Photos Octav Ganea

Cine va beneficia de voucherele sociale 

 Plafonul maxim de venituri până la care un angajat român poate beneficia de tichete sociale electronice pentru alimente și mese calde a ajuns la 2.000 de lei, comparativ cu 1.700 de lei, cât era anul trecut.

În perioada 2025 - 2027, sprijinul material prevăzut la alin. (1) lit. a) are o valoare nominală de 125 lei și se acordă o dată la 6 luni următoarelor categorii de persoane defavorizate: pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, cu vârsta de minimum 65 de ani, împlinită la data prelucrării bazelor de date, care beneficiază de indemnizație socială.

Vor beneficia persoanele, copii și adulți, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Cui sunt acordate tichetele sociale în 2024 

În anul 2024, tichetele sociale sunt acordate o dată la două luni și au o valoare de 250 de lei. Beneficiarii stabiliți de către autorități sunt: pensionarii din sistemul public de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei; copii și adulți cu grad de handicap grav, cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei; familii cu cel puțin doi copii în întreținere, cu handicap grav, care câștigă sub 2.000 de lei. 

Mai beneficiază familiile cu cel puțin doi copii care câștigă sub 675 de lei de persoană; familiile/persoanele cu drept de ajutor de incluziune și cele fără adăpost. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez și Ben Affleck profimedia 0874148830 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
femeia cu cele mai multe tatuaje guinness world records jpg
bayesian png
Banner opera
Oprah Winfrey jpg
vara caldura record 2024 jpg
marian godina iumor 1 jpeg
R jpeg
Fratii Tate sunt escortati de jandarmi la iesirea din casa in care au avut loc perchezitii urmand sa fie dusi la sediul DIICOT, in Pipera, 21 august 2024   Foto Inquam Photos  Octav Ganea(6) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net