Vouchere sociale pentru mai mulţi români. Când intră banii pe carduri. Anunţul făcut de Adrian Câciu

Ultima actualizare:

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a dezvăluit recent detalii importante privind distribuirea voucherelelor sociale pentru anul 2024. În cadrul unui eveniment la Alba Iulia, oficialul a subliniat necesitatea actualizării bazei de date a beneficiarilor, având în vedere modificarea venitului eligibil la 2.000 de lei.

Sărăcie. Foto: freepik.
Sărăcie. Foto: freepik.

Când se va acorda prima transă a voucherelor sociale

Conform declarațiilor ministrului, în acest an vor fi acordate șase tranșe de vouchere sociale, prima dintre ele urmând să fie distribuită la finalul lunii februarie. Cu toate acestea, Adrian Câciu a specificat că normele exacte vor fi comunicate public după adoptarea lor, ceea ce se așteaptă să se întâmple în săptămâna următoare.

Calendarul de distribuire - 6 tranșe de câte 250 de lei în 2024

Ministrul a oferit și detalii privind calendarul de distribuire a voucherelelor sociale, precizând că următoarea tranșă va fi alimentată în aprilie. „Până la finalul anului, 6 tranșe, de câte 250 de lei", a adăugat oficialul.

În 2024 vom avea şase tranşe. Prima tranşă va fi acordată la finalul lunii februarie şi fac această precizare: eu am să comunic public pe acest subiect când normele vor fi adoptate, probabil că săptămâna viitoare o să avem normele adoptate, tranşa din februarie va veni după jumătatea lunii februarie. De ce? Pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei şi pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetăţenii care sunt până în 2.000 de lei cu venituri”, a declarat Adrian Câciu.  

Câți români vor beneficia de ele

Potrivit estimărilor, aproape 2,5 milioane de români vor beneficia de aceste carduri sociale destinate alimentelor și meselor calde. Măsurile implementate au ca scop sprijinirea categoriilor defavorizate și asigurarea unui suport constant în contextul schimbărilor economice și sociale. Urmează să vedem cum vor evolua aceste inițiative în perioada următoare și cum vor contribui la ameliorarea situației sociale în țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net