Vreme anormală la jumătatea lunii octombrie. Meteorologii anunță fenomene periculoase în România

Ultima actualizare:

Astăzi se anunță o scădere bruscă a temperaturilor, în special în sud-estul țării, unde acestea vor coborî cu mai mult de 10°C.

vremea 1536x1024 jpg

Pe lângă răcirea semnificativă, sunt așteptate ploi și rafale puternice de vânt, conform meteorologului ANM, Diana Giurgiu, într-o intervenție la Digi24.

Sâmbătă, este emisă o avertizare de vreme rea, valabilă în special pentru sudul și sud-estul țării, unde vor fi înregistrate ploi moderate și intensificări ale vântului, fenomene care vor persista până în cursul serii.

În centru și est, vor fi ploi izolate, unele însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă estimate sunt între 10-15 l/m², izolat depășind 25 l/m². Vântul va sufla cu viteze de 40-50 km/h în general.

„Avem în vigoare și un cod galben pentru intensificări ale vântului, valabil de astăzi dimineață până în prima parte a nopții, în regiunile Moldovei, nordul și estul Munteniei și Dobrogea, unde rafalele pot ajunge la 50-60 km/h”, a adăugat meteorologul de serviciu.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

În privința săptămânii următoare, se preconizează revenirea ploilor, în special în noaptea de luni spre marți, în regiunile nordice, iar spre mijlocul săptămânii, ploi se vor semnala și în nordul și estul țării.

După episodul de astăzi, cu vânt puternic în estul teritoriului, rafalele vor persista și la începutul săptămânii viitoare, în special în zonele montane, dar și în sud-vest și est, cu viteze de 40-50 km/h în zonele joase și mai ridicate în zonele montane, conform Dianei Giurgiu.

Deși sâmbătă temperaturile vor scădea considerabil, de duminică este așteptată o ușoară încălzire.

„Procesul de răcire a început deja și va fi resimțit mai ales în sud-est și est, unde ieri maximele au atins 28-29°C, iar astăzi nu vor depăși 19-20°C. Totuși, în Oltenia, temperaturile vor ajunge la 22°C”, a explicat meteorologul.

În zilele următoare, temperaturile vor varia ușor de la o zi la alta, dar tendința generală va fi de creștere, iar valorile vor reveni la normal pentru această perioadă.

La începutul săptămânii, în sudul țării, temperaturile maxime vor urca ușor peste valorile normale, atingând 23-24°C. În general, valorile maxime pentru această perioadă ar trebui să fie între 14 și 20°C, în timp ce temperaturile nocturne vor varia între 3 și 9°C, cu valori mai mici în zonele depresionare și ușor mai mari pe litoral, a precizat meteorologul Diana Giurgiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
iordanescu eleva jpg
nunta 1 jpg
colet jpg
Aer conditionat FOTO Shutterstock jpg
toamna unsplash jpeg
Pestera Polovragi jpg
cat 649164 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net