Vreme schimbătoare la începutul lunii iulie. Care este anunțul făcut de meteorologi

În zilele următoare, în România, se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât valorile normale. Din 8 iulie, este așteptat un nou val de caniculă, anunță meteorologii. În luna lui cuptor se anunță, însă și ploi torențiale, vijelii și grindină.

ANM a emis prognoza pentru luna iulie 2024 Foto: Pixabay.com
ANM a emis prognoza pentru luna iulie 2024 Foto: Pixabay.com

Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare 

La începutul săptămânii viitoare, valul de căldură va persista în jumătatea de sud-est a țării. Astfel că în aceste zone va fi caniculă și disconfortul termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unitãţi. Luni 1 iulie, temperaturile maxime se vor încadra între 29, 31 de grade în Maramureş şi  37...38 de grade în Câmpia Română.

De marți, miercuri valorile termice vor fi în scădere în vest, centru și nord, urmând ca masa de aer mai rece să ajungă și în restul regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în nordul, vestul, centrul şi în sud-vestul teritoriului. Ploile vor avea caracter torenţial, pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate, vor fi vijelii şi căderi de grindină", potrivit ANM. 

Vremea între 1 și 8 iulie

Cu excepția regiunilor vestice unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în sudul și sud-estul țării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, iar în rest va fi excedentar, mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cum va fi vremea între 15 - 22 iulie 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Temperaturi care se vor întregistra între 22 și 29 iulie 

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu posibilitatea unui ușor deficit local, mai ales în zonele montane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
418945128 798805582289479 2688415075861798511 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net