Vremea face prăpăd în următoarele zile. Avertizare meteo de la ANM

Ultima actualizare:

Vremea face ravagii în România, în următoarele zile. După un weekend în care iarna și-a arătat colții, condițiile meteo se anunță tot mai dificile în perioada următoare.

Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Din păcate, meteorologii nu vin cu vești bune pentru următoarele zile. Luni, 6 februarie, vremea se va menține rece pentru această perioadă, iar dimineața și noaptea va fi ger, îndeosebi în regiunile intracarpatice, la deal și la munte, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente și pe arii restrânse ninsori slabe în Moldova, Dobrogea, estul Transilvaniei, precum și în Carpații Orientali, dar și în jumătatea de est a Carpaților Meridionali.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 și 3 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -15 și -4 grade. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

Vântul va avea intensificări în jumătatea estică a teritoriului și la munte, cu rafale în general și de peste 55 km/h, viscolind trecător ninsoarea sau spulberând zăpada, transmite ANM. 

Avertizarea celor de la ANM

Meteorologul Alina Șerban a transmis duminică, 5 februarie, care sunt ultimele noutăți privind vremea din România. Aceasta a explicat că masa de aer rece care a invadat țara noastră va aduce ploaie, lapoviță și ninsoare în aproape toate regiunile.

„De duminică până miercuri temperaturile maxime vor fi negative în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse între minus 8 grade în depresiuni până la 0 grade – 1 grad Celsius în zone din sud. Vor fi valori mai scăzute chiar și decât ar trebui să avem acum.

Masa de aer rece vine cu precipitații în toată țara: ploaie, lapoviță și ninsoare, dar se vor transforma în ninsoare în toată țara. Se va depune strat de zăpadă mai consistent la munte, unde deja a nins și va continua să ningă.

Toate aceste fenomene vor fi însoțite de vânt, nu doar la munte ci și în zonele mai joase. În zonele joase, odată cu răcirea vremii, rafalele de vânt vor amplifica senzația de ger, temperaturile resimțite de noi vor fi de fapt mult mai mici decât valorile din termometre", a explicat meteorologul Alina Șerban, la Digi24. 

Vremea în București

În București, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată. Conform ANM, temperatura maximă va fi de 1-2 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între minus 6 și minus 4 grade Celsius.

Luni, 6 februarie, cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții de fulguială. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în prima parte a intervalului.

Marți, 7 februarie, sun anunțate temperaturi de minus 15 grade

Ziua de marți se anunță și mai friguroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 7 și 4 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între minus 15 și minus 4 grade Celsius. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net