Vremea o ia razna încă o dată, iar temperaturile scad! Anunț de ultimă oră din partea ANM

Elena Mateescu anunță  modificări semnificative ale condițiilor meteorologice. În prezent, România se află sub avertizare de cod portocaliu și cod galben din cauza vremii severe.

Vântul puternic scade temperaturile / foto: arhiva
Vântul puternic scade temperaturile / foto: arhiva

Vântul puternic cauzează probleme în mai multe regiuni ale țării. În Hunedoara, rafalele au smuls acoperișul unui bloc și au doborât mai mulți copaci peste mașini. În București, pompierii intervin după ce copacii doborâți de vânt au avariat mai multe vehicule.

Care sunt cele mai afectate zone de vântul puternic

Meteorologii au anunțat fenomene meteorologice extreme și au emis avertizări de cod galben și cod portocaliu pentru vijelii și vânt puternic până marți seara, pe întreg teritoriul țării. Zonele cele mai afectate vor fi nordul Transilvaniei, nordul Moldovei și sudul țării, inclusiv Bucureștiul.

Avertizarea de cod portocaliu este în vigoare între 2 aprilie, ora 08:00 și 2 aprilie, ora 18:00. Vântul va fi puternic în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și în zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Rafalele de vânt vor atinge în general 80 – 85 km/h, iar în zonele montane vor depăși 120 km/h.

În următoarele orele vântul va sufla și mai tare, iar temperaturile scad

Elena Mateescu, Director Executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat la Antena 3 CNN că se așteaptă la intensificări ale vântului și la rafale puternice în următoarea perioadă.

Temperaturile vor scădea în toată țara, mai ales în regiunile intracarpatice, unde nu vor depăși 10-15 grade Celsius, în contrast cu temperaturile de ieri.

Astăzi, cele mai ridicate temperaturi vor fi în estul Munteniei, în Dobrogea și în sudul extrem al Moldovei, inclusiv în București, unde se așteaptă 24 de grade Celsius. De mâine, temperaturile vor varia între 15 și 24 de grade Celsius pe întreg teritoriul țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net