Vremea se schimbă radical în următoarele ore! Cod galben de ploi, grindină și vijelii în 14 județe din România

ANM a emis o nouă avertizare de vreme rea. Potrivit meteorologilor, 14 județe sunt vizate duminică de un cod galben de ploi torențiale. Avertizarea fi valabilă până seara, la ora 23.00.  Iată ce zone din țară sunt vizate de anunțul meteorologilor.

Avertizare cod galben Foto: Shutterstock
Avertizare cod galben Foto: Shutterstock

Avertizare cod galben până la ora 23

ANM a emis o avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Alerta meteo este valabilă duminică, între orele 12.00 și 23.00. „Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali", se arată în avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie. 

Care sunt județele vizate

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe parcursul nopții de duminică spre luni va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei și al Dobrogei.

Judeţele vizate de atenţionare sunt: Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Mehedinţi, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Braşov, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Olt şi Dolj.

Vremea se va răci în București

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineață, o prognoză specială pentru Capitală, valabilă până luni dimineață. Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse (se pot acumula 10...15 l/mp) și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări (viteze la rafală în general de 35...45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă de 7...9 grade.

Vremea în toată țara, luni, 13 mai 

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice și ușor mai coborâte în cele sudice și estice. În restul teritoriului, temperatura medie a aerului se va situa în jurul mediilor multianuale.

Vremea 20 - 27 mai 2024

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 27 mai - 3 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare în vestul teritoriului.

Vremea 3 - 10 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, posibil ușor deficitar în regiunile sud-vestice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
marcaj trecere catedrala jpeg
alimente sanatoase jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
crima 2004 jpg
pensionari jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
priza jpeg
ploaie freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net