Zăpadă de 4 metri. Drumarii intervin în forță, dar este risc de avalanșă. „Începe greul”. VIDEO
Drumarii și-au propus să deschidă circulația pe Transfăgărășan cât mai repde însă situația este complicată. Peretele de zăpadă măsoară patru metri înălțime și pe porțiuni întinse este înghețată. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov anunţă, joi, că s-a ajuns cu deszăpezirea de pe Transfăgărăşan în zona cea mai dificilă, expusă avalanşelor.
Zăpada înghețată de patru metri pe Transfăgărășan
Drumarii care deszăpezesc Transfăgărăşanul pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac au ajuns la cea mai grea etapă a muncii lor. Zăpada depășește patru metri înălțime si pe alocuri este înghețată. Mai mult, zona este expusă avalanșelor.
„Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărăşan! Acum începe greul! Am ajuns cu deszăpezirea Transfăgărăşanului în zona cea mai dificilă, expusă avalanşelor şi cu un strat foarte gros de zăpadă bătătorită şi îngheţată.
Momentan lucrăm la desfacerea drumului măcar pe un sens astfel încât să creăm loc de manevră pentru mai multe utilaje.
„Sperăm că şi vremea va ţine cu noi astfel încât să putem să deschidem Transfăgărăşanul cât mai devreme”, a transmis DRDP Braşov pe pagina de Facebook, citată de Agerpres.
Data la care se redeschide Transfăgărășan
Deszăpezirea pe Transfăgărășan a început pe data de 1 Mai. Deocamdată accesul la Bâlea Lac se face doar cu telecabina.
Crculaţia pe DN 7 C, Transfăgărăşan, este închisă, între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.
Potrivit sursei citate, data oficială de redeschidere a Transfăgărăşanului este de 1 iulie.
Transfăgărășanul (DN7C) începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara. Are o lungime de 151 de kilometri și traversează Munții Făgăraș pe axa nord-sud.
Transfăgărășan a fost inclus într-un top 10 al celor mai frumoase şi spectaculoase drumuri de pe planetă, alături de alte șosele din Norvegia, India, S.U.A., Italia, Islanda, Argentina, Pakistan, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.