Ziua Imnului. Restricţii de trafic pentru ceremonia din Piaţa Tricolorului
Ziua Imnului Naţional va fi marcată joi, 29 iulie, prin ceremonii organizate în garnizoanele din ţară. În București, ceremonia publică va avea loc în Piaţa Tricolorului, din faţa Palatului Cercului Militar Naţional, începând cu ora 9.00. Autoritățile au anunțat restricții de trafic.
Mai multe restricţii de trafic vor fi instituite, joi, pentru ceremonia militară din Piaţa Tricolorului ce va marca Ziua Imnului Naţional al României, scrie Agerpres. Potrivit unui comunicat de presă al Municipalităţii, traficul rutier va fi întrerupt, în intervalul orar 8:00-10:00, pe Calea Victoriei, între intersecţia cu str. Ion Câmpineanu şi intersecţia cu b-dul Regina Elisabeta. De asemenea, circulaţia rutieră va fi sistată, în intervalul orar 6:00-10:00, pe str. Constantin Mille, iar în intervalul orar 8:30-10:00, pe b-dul Regina Elisabeta - banda 1, între intersecţia cu Calea Victoriei şi intersecţia cu str. Actor Ion Brezoianu (pe sensul de mers către str. Actor Ion Brezoianu). Pentru momentul intonării Imnului Naţional, circulaţia rutieră va fi oprită timp de cinci minute pe b-dul Regina Elisabeta, între str. Academiei şi str. Ion Brezoianu.
Sportivii de la Tokio, incluși în videoclipul MApN
Ministerul Apărării Nationale a marcat Ziua Imnului și pe Facebook, cu un videoclip și un mesaj. În imaginile video apar și sportivii noștri de la Jocurile Olimpice de la Tokio. "Ziua Imnului Național al României. A insuflat curaj în cele mai grele momente din istoria României: Războiul de Independenţă (1877), Primul şi Al Doilea Război Mondial, Marea Unire din 1918. Vă daţi seama ce încărcătura emoţională aveau pentru ei versurile astea,<Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte>; <Acum ori niciodată>!...L-am ascultat recent la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ce momente unice! O să îl mai cântăm toţi, în cor, pentru că performanţele românilor nu se opresc aici. România, azi mai ascultăm o dată imnul care ne-a unit, la bine şi la greu. La mulţi ani! Interpretarea este a colegei noastre, Crăciun Costina Elena, care este elevă în acest moment la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene <Traian Vuia>".
29 iulie, Ziua Imnului
“Deşteaptă-te, române" a fost compus de Anton Pann pe versurile poetului Andrei Mureșanu şi a fost interpretat pentru prima dată în mod oficial la 29 iulie 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. În mod firesc, după 1990, acest cântec a fost adoptat drept imn național, iar ziua de 29 iulie a fost stabilită, prin lege, în anul 1998, drept Ziua imnului naţional al României.
Citește și: