Nici ADN-ul nu ne spune dacă e Elodia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Medicii legişti nu pot spune, cu certitudine, cui i-a aparţinut craniul descoperit în luna iunie pe malul Oltului, în judeţul Covasna.

Dintele din care au încercat să extragă ADN-ul nu a fost de-ajuns, iar profilul genetic s-a dovedit a fi insuficient. Medicii s-au chinuit timp de două săptămâni să stabilească ADN-ul, dar până la urmă au renunţat.

Nici proiecţiile digitale ale craniului, care au fost comparate cu fotografiile Elodiei Ghinescu nu au dat rezultatul scontat. Experţii nu abandonează însă ancheta.

Craniul a fost transportat la Institutul „Mina Minovici", unde specialiştii vor extrage ţesut osos pentru a stabili cui i-a aparţinut. Rămâne de văzut dacă se va dovedi că acest craniu e al Elodiei sau al uneia dintre cele 300 de femei date dispărute în acest moment.

„Craniul a fost pus la dispoziţia procurorului de caz şi transportat la Bucureşti", ne-a declarat Andreea Buzsi, purtător de cuvânt la Poliţia Covasna.

Cert este că persoana căreia i-a aparţinut craniul este victima unei crime şi a avut, în momentul morţii, în jur de 35-40 de ani. Craniul uman găsit pe malul Oltului, în judeţul Covasna i-a pus pe jar pe procurori.

Deşi craniul a fost găsit din luna iunie, anchetatorii s-au ferit să facă publică informaţia. Craniul are o vechime de peste doi ani, fapt care s-ar potrivi cu momentul dispariţiei Elodiei. E clar că acest craniu aparţine victimei unei crime, deoarece prezintă o urmă de lovitură încompatibilă cu viaţa.

În apartamentul Elodiei s-au găsit urme de sânge pe perete şi pe o masă, semn că Elodia ar fi fost lovită, după care a dat cu capul de masă. Urma de lovitură de pe craniu s-ar potrivi acestui tipar. Mai mult, în judeţele Covasna şi Harghita nu există nici un caz de dispariţie al unei femei de 35-40 de ani.

Nu s-a putut face reconstrucţia facială

În urmă cu două săptămâni, craniul a ajuns pe masa de lucru a doctorului Horaţiu Dinu Drăgănescu, coordonatorul sistemului naţional de date genetice judiciare, singurul specializat în reconstrucţie facială.

simeon stalpnicul png

«Nu s-a putut realiza reconstrucţia facială întrucât lipseşte mandibula, foarte importantă pentru un astfel de procedeu", ne-a spus doctorul Drăgănescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net