Mihaela Rădulescu: «Iată secretul siluetei mele!»
Am avut bucuria s-o întâlnesc într-una dintre rarele şi scurtele ei vizite în România. Şi n-am ratat ocazia s-o descos puţin despre regimul de viaţă graţie căruia arată atât de bine la 44 de ani. Sigur, bronzul atât de sexy al recentei vacanţe petrecute în Kenya cu Dani Oţil o face s-arate şi mai fit. Dar, dincolo de asta, chiar şi într-un top lejer şi-o pereche de jeanşi îţi poţi da lesne seama că Mihaela Rădulescu trece cu brio testele clinicilor de specialitate pentru măsurarea procentului de grăsime din corp. Nici tăietura de la spate a jeanşilor nu m-a lăsat să întrezăresc vreun strop de celulită... Ziceţi că era strategic poziţionată? Eu zic că Mihaela radiază într-un fel care înseamnă mai mult decât hidratare din belşug şi dietă. Contează ce mănânci (atenţie: cu „derapajele" de rigoare, fără de care viaţa n-are farmec!), dar şi cât sport faci, cum gândeşti şi cât iubeşti... Am dezbătut cu ea ecuaţia.
Toată lumea te întreabă ce mănânci de arăţi atât de bine. O să încep prin a te întreba ce nu mănânci. Care sunt cele trei alimente sau grupe de alimente care sunt trecute pe lista de „guilty pleasures" la tine?
Mihaela Rădulescu Mă întrebi ce n-ar trebui să mănânc, dar nu mă pot abţine, câteodată. Ei bine, aici intră amandinele, când vin în România, Cola, când ies la restaurant - nu beau alcool şi e singura mea „scăpare" - şi salamuri, de care mi-e poftă, uneori. Noroc că se întâmplă rar şi fără urmări. (râde)
Şi ce nu lipsește din alimentaţia ta zilnică?
Ouăle, iaurturile Activia cu cereale sau fructe, legumele şi fructele şi ceva seminţe sau nuci de tot soiul.
Numeri caloriile? Cât de eficient ţi se pare acest obicei?
Sincer, n-am numărat nici când m-a pus nutriţionista, după naştere. Nu pot să-mi ocup mintea cu aşa ceva, încerc să mănânc rezonabil şi sănătos, fără să transform asta într-o bătaie de cap.
Dar cauţi pe eticheta produselor cuvântul „degresat"?
Nu la toate produsele, doar la unele iaurturi, pentru că am observat că gustul e acelaşi. Stau bine cu analizele, mi le fac o dată la şase luni şi încă nu e cazul să trec la măsuri extreme. (râde)
Dar când ai gătit cel mai recent o mâncare moldovenească tradiţională pentru prietenii tăi la Monaco?
Înainte de Sărbători le-am făcut salată de vinete, mămăligă şi deja celebrul „bulz monegasc" - o reţetă pe care am inventat-o şi pe care o găsiţi pe www.22foryou.co, blogul pe care scriu. Mâncărurile noastre tradiţionale, atât de gustoase, au un singur „defect": sunt foarte grele şi pline de calorii, dar nu poţi să te desparţi de ele pe viaţă, oricât de departe de ţară ai plecat, nu?
Se dă scenariul următor: trebuie să-ţi prepari rapid un prânz energizant, oricât de ocupată ai fi. Spune-mi trei soluţii simple la care ai apela...
Prima ar fi o friptura de pui, vită sau curcan, făcută pe grătarul electric, adică fără ulei. Apoi, o salată verde, cu seminţe de tot soiul prin ea, sau o salată de roşii, castraveţi, ardei şi ceapă, cu brânză rasă. Şi mai rămâne varianta de maximă urgenţă, iaurtul cu cereale, care la mine ţine loc de prânz adesea, pentru că este foarte consistent.