Primul român cu asigurare antiporcină

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu vor să se vaccineze, dar se asigură de frica bolii. Virusul AH1N1 este cel mai nou motiv pentru care românii trec pragul firmelor de asigurări.

O firmă de asigurări a lansat pe piaţă o poliţă de accident, care are inclusă şi clauză privind îmbolnăvirea cu gripă porcină.

Robert Muşat a fost primul român care şi-a făcut o astfel de asigurare. Tânărul de 26 de ani a plătit 80 de euro pe un pachet de asigurare de accidente extinsă şi asupra îmbolnăvirii cu AH1N1.

„Nu vreau să-mi fac vaccinul fiindcă mi-e frică de efectele secundare, dar cu asigurarea nu am decât de câştigat dacă o să contactez virusul", ne-a spus Robert, după ce a dat cu subsemnatul pe la sediul firmei de asigurări.

Firma îi va plăti lui Robert câte 20 de euro pentru fiecare zi de spitalizare, dacă va contacta virusul, iar pentru fiecare zi de convalescenţă va primi câte 15 euro.

În cazul unui deces, familia lui Robert, va primi 5.000 de euro, din care se scad cheltuielile cu spitalizarea şi convalescenţa. „Poliţa intră în vigoare la şapte zile de la semnare. Vrem să fim siguri că persoanele nu au deja virusul înainte de a semna", ne-a spus Cristi Dăscălescu, marketing manager la firma Euroins.

«Nu vrem să fim cobaii vaccinului AH1N1!»

Asta strigă în cor, aproape 3.000 de oameni, care au semnat o petiţie lansată pe Internet, împotriva vaccinului pentru virusul AH1N1. Iniţiatorii petiţiei, lansată în luna octombrie şi adresată Guvernului României, susţin că vaccinul „provoacă cancer şi alte boli grave".

Petiţia, intitulată „Stop vaccinării obligatorii împotriva AH1N1! Nu acceptăm să fim cobaii vaccinului AH1N1 în România!" a fost semnată, până acum, de 2.629 de persoane, de toate vârstele.

Mulţi dintre aceştia cer respectarea drepturilor omului şi consideră că se fac teste prin vaccinarea lor.

simeon stalpnicul png

9 decese într-o singură zi

Nouă oameni au fost ucişi, în ultimele 24 de ore, de virusul gripei porcine, numărul deceselor, în România, ajungând la 82. De la o zi la alta, se îngroaşă rândurile celor care cad victimele noii gripe. Până în prezent, avem 6.061 de cazuri înregistrate.

De când actorul Toni Tecuceanu a murit din cauza porcinei, sute de oameni s-au vaccinat împotriva virusului. Ministerul Sănătăţii a dispus ca toate spitalele de boli infecţioase din ţară, dar şi alte unităţi sanitare, să deschidă, de luni, centre de vaccinare. Şi la Spitalul "Matei Balş" programul de vaccinare a fost prelungit sâmbăta şi duminica.

Dr. Daniela Piţigoi, medic infecţionist la Spitalul „Matei Balş", ne-a explicat că organismul dobândeşte protecţie împotriva virusului, la 14 zile de la vaccinare.

Dacă contractaţi virusul, la doar câteva zile de la imunizare, puteţi face o formă mai uşoară de gripă, în nici un caz una mai gravă.

Dacă sunteţi vaccinat şi aţi dobândit şi protecţie, nu mai contractaţi virusul. „În cazul acestei gripe, nu există purtători sănătoşi, fără simptome, ca în cazul altor boli, care să poată transmite mai departe virusul. Poate transmite virusul doar cel care are simptome", ne-a spus dr. Piţigoi.

În farmacii se vinde un test care îţi spune pe loc dacă eşti bolnav

simeon stalpnicul png

Simplu de utilizat

Pachetul «Screen Flu» conţine un beţişor, o soluţie şi o plăcuţă. Beţişorul trebuie introdus în nas, după care în soluţia din pachet.

Câţiva stropi se pun pe plăcuţa pe care vor apărea două linii, dacă eşti bolnav.

Citeşte şiAsigurarea antiporcină: 5.000 euro, în caz de decesBilanţ gripă porcină: alte nouă decese«Nu vreau să mor ca Toni!»Ceaiul verde - cel mai bun remediu împotriva gripei porcine50 de întrebări şi răspunsuri despre gripa porcină

Verifică singur dacă ai gripă!

Mai multe farmacii din vestul ţării au pus deja în vânzare teste de depistare a infecţiei cu virusul AH1N1, responsabil de gripa porcină. Testul este scos la vânzare sub numele „Screen Flu" şi, în farmaciile din Arad, costă 49 de lei.

Procedura ce trebuie urmată este relativ simplă, testul fiind însoţit de toate ustensilele necesare. Conform prospectului, testul relevă prezenţa gripei în organism.

Primul pas constă în recoltarea de secreţii nazale. Apoi, acestea se pun pe banda test, alături de o substanţă reactivă.

"Până acum, am vândut doar vreo zece bucăţi. Poate că din cauza sărbătorilor arădenii au avut alte priorităţi şi nu au mai dat importanţă gripei. Să vedem ce va fi de acum încolo, pentru că, în general, oamenii sunt îngrijoraţi când aud de gripă", ne-a declarat Doina Ujog, asistent de farmacie în Arad.

Dana Negru, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a declarat că astfel de teste au rol orientativ, iar diagnosticul medical se pune ulterior.

Ea a mai precizat că testele pot fi utilizate fără nici o problemă şi că folosirea lor ar putea scădea aglomerarea spitalelor cu pacienţi panicaţi inutil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
insulina jpeg
Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto Centura Verde jpeg
Sens giratoriu FOTO Shutterstock jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net