Prognoza meteo 18 februarie 2022. Vremea se răcește. Vânt și precipitații în toată țara

Ultima actualizare:

Vremea se răcește în toată țara iar temperaturile vor scădea. Cerul va fi înnorat, iar local își vor face apariția precipitațiile. 

image

Vremea se va răci în toată țara, iar temperaturile înregistrate nu vor depăși pragul de 14 grade. Înnorările accentuate vor fi în general însoțite și de precipitații, iar vântul va avea intensificări de peste 120 km/h în zonele montane. 

În zonele din estul, sud-estul şi centrul ţării,  cerul va fi temporar noros, iar precipitațiile slabe își vor face apariția predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă.

În zonele de sud, est şi centru vor exista intensificări ale vântului, iar local vitezele vor fi de 45 - 55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h. În aceste regiuni valorile termice se vor încadra în general între 4 şi 14 grade, iar vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări temporare. 

Viscol în zonele montane

În zonele montane, există o avertizare de cod galben de vant puternic, valabilă până diseară la ora 20, mai ales în zonele înalte ale Carpațiilor Orientali. 

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod portocaliu de viscol pana la ora 11  în zona înalta a Carpațiilor Meridionali și de Curbură, unde vântul va sufla în rafale puternice de peste 120 km/h.

Se anunță viscol puternic, zăpada troienită şi vizibilitatea foarte redusă pe drumurile din zonă. Valorile termice vor fi mai scăzute decât zilele trecute, iar vremea se va menţine vântoasă. În regiunile montane, vor exista înnorări, iar ziua vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1400 m.

În Capitală valorile termice scad

În Capitală temperaturile vor scădea în jurul valorii de 14 grade, comprativ cu zilele trecute când s-au înregistrat valori termice de 17 grade. Cu toate acestea, vremea se menține mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, notează Adevarul.ro

Dimineața bucureștenii vor avea parte de valori situate între 4 și 7 grade, iar la amiză vor atinge 13-14 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, cu viteze în jur de 55 km/h. 

În weekend se anunță vreme rece

Duminică valorile termice vor scădea iar în toată țara, mai ales în regiunile sudice. Ziua în jumătatea de sud a ţării, cerul va înnorat și vor exista precipitații, iar noaptea, în nord-vest, vor fi ninsori. 

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 -12 grade Celsius, iar cele minime vor coborî la minus 6 grade Celsius. În Capitală, temperatura maximă nu va depăși 10 grade. 

    Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net