11 moduri să fii mai fericit. Renunţă la ranchiună, dar nu și la visurile tale!
Multă lume caută fericirea şi încearcă să aplice în viaţa de zi cu zi diferite tehnici, sfaturi sau trucuri. Putem să abordăm însă acest subiect altfel. În loc să FACEM mai mult, am putea încerca să NU MAI FACEM anumite lucruri care ne afectează viaţa în mod direct şi să observam apoi ce modificări vor aduce acestea asupra calităţii vieţii noastre.
1. Păstrăm ranchiună. Încearcă să ierţi mai mult, chiar dacă e vorba de probleme mai vechi. "Iertarea este cheia către libertate, este un gest pe care îl facem pentru noi", a spus Marianne Williamson.
2. Renunţăm prea rapid la visele noastre. Tot mai mulţi oameni ajung să îşi îngroape aspiraţiile, visurile şi dorinţele, zdrobiţi de grijile cotidiene şi de resemnare.
3. Nu ne facem timp pentru lucrurile care ne aduc bucurii. Din cauza programului încărcat, prioritizăm necesităţile şi uităm să strecurăm în program un timp limitat pe care să-l umplem cu activităţi ce generează bucurie şi ne aduc o stare de bine.
4. Ne mulţumim cu relaţii superficiale. Simţim nevoia să ne înconjurăm de oameni care să ne aprobe şi să ne susţină în orice situaţie. Preferăm acest gen de persoane pentru că confortul generat de o astfel de colaborare ne face viaţa mai uşoară pe termen scurt. Dezavantajele apar însă în momentul în care apar consecinţele deciziilor anterioare.
5. Compară. Buddha a spus , " Comparaţia este hoţul bucuriei" . Trebuie să încercăm să nu ne mai comparăm viaţa noastră cu a celorlalţi pentru că de cele mai multe ori nu cunoaştem toate detaliile situaţiilor. Putem în schimb să ne concentrăm pe activităţile noastre si să încercăm să aplicăm acestora cât mai puţini termeni de comparaţie.
6. Preţuim bunurile şi nu experienţele. Suntem tentaţi ca majoritatea investiţiilor să le facem în obiecte. Nu suntem absurzi să spunem că investiţiile gen casă şi maşină nu sunt necesare, însă putem să investim ceva mai mult în călătorii, în bilete la teatru, ieşiri cu prietenii ş.a.m.d. Acestea vor aduce amintiri frumoase cu care vom rămâne o lungă perioadă de timp.
7. Ne spunem că viaţa este îndeajuns de bună. Atingem un stadiu în care ne plafonăm cu ceea ce avem şi nu spargem tiparele create. Nu ne împingem pentru a crea ceva nou. Aceasta acţiune poate fi foarte distractivă şi plină de senzaţii.
8. Lăsăm frica să domnească în locul creativităţii. Cele mai bune decizii sunt întotdeauna făcute de creativitate şi iubire. Frica ne limitează gândirea şi acţiunile.
9. Nu oferim. Generozitatea este o calitate pe care puţini o au. Gestul în sine generează o mare cantitate de bucurie pentru ceilalţi. Putem să oferim clipe apropiaţilor şi nu bunuri.
10. Ne auto-medicăm. Din comoditate nu apelăm la un control în momentul în care ne simţim rău şi preferăm să mergem la cea mai apropiată farmacie şi să luăm pastile. Ajungem astfel ca subsanţele ce le conţin acestea să declanşeze o serie de reacţii în corpul nostru şi să ne afecteze starea fizică şi automat şi pe cea psihică.
11. Nu reuşim să trăim în moment. Suntem preocupaţi de viitor şi ne gândim la trecut, prin urmare nu putem să ne bucurăm de ceea ce ne oferă viaţa în clipa de faţă.