3 ce┼čti de cafea pe zi ├«┼úi fac flora intestinal─â mai bun─â

image

Pentru mul┼úi, o can─â de cafea aburind─â diminea┼úa este imboldul de a cobor├« din pat. ┼×i, c├ónd ┼čtii c─â este ┼či foarte s─ân─âtoas─â pentru organism, parc─â o bei cu ┼či mai mult─â pl─âcere. Secretul e c─â trebuie b─âut─â simpl─â, f─âr─â zah─âr, lapte sau alte ingrediente calorice.

Tot mai multe cercet─âri vorbesc despre beneficiile pentru s─ân─âtate ale consumului de cafea. Ultimul studiu pune ├«n lumin─â efectul pozitiv al acestei licori asupra microbiotei intestinale (flora intestinal─â ÔÇŁbun─âÔÇŁ). Consumul mai mare de cofein─â (aproximativ 3 ce┼čti de cafea pe zi) a fost asociat cu o abunden┼ú─â mai mare de bacterii antiinflamatorii, cum ar fi Faecalibacterium ┼či Roseburia ┼či nivelurile mai mici de Erysipelatoclostridium, bacteria poten┼úial d─âun─âtoare. Echipa de cercetare (condus─â de dr. Li Jiao, profesor asociat de medicin─â-gastroenterologie la Baylor College of Medicine din Houston, TX, ┼či cercet─âtor la Centrul pentru inova┼úii ├«n calitate, eficacitate ┼či siguran┼ú─â la Michael E. DeBakey VA Medical Center) a g─âsit aceste asocia┼úii indiferent de v├órsta participan┼úilor sau de calitatea dietelor lor. 

├Ämpiedic─â ├«ngro┼čarea arterelor

Consumul unei singure c─âni de cafea poate lupta ├«mpotriva gr─âsimilor nes─ân─âtoase, poate u┼čura inflama┼úiile asociate obezit─â┼úii sau chiar proteja creierul la b─âtr├óne┼úe. Mai mult, trei ce┼čti de cafea ├«n fiecare zi pot men┼úine arterele s─ân─âtoase ┼či suple, ├«mpiedic├ónd o acumulare de calciu ┼či evit├ónd riscul de blocare. Cafeaua ar putea ajuta ┼či la combaterea diabetului prin ├«mbun─ât─â┼úirea controlului zah─ârului din s├ónge ┼či poate men┼úine ficatul s─ân─âtos. Aceste concluzii au fost prezentate de dr. Shawn Gurwara (tot de la Baylor College) la American College of Gastroenterology (ACG), reuniunea ┼čtiin┼úific─â anual─â din 2019, care a avut loc la San Antonio, TX, conform www.dcmedical.ro.

Combate depresia

Un alt studiu efectuat de Institutul Na┼úional de S─ân─âtate din SUA a descoperit c─â persoanele care beau ├«n medie patru ce┼čti de cafea pe zi sunt cu 10% mai pu┼úin predispuse depresiilor, dec├ót cele care nu consum─â niciodat─â cafea, acest lucru ├«nt├ómpl├óndu-se datorit─â antioxidan┼úilor din boabele de cafea. De asemenea, 2-4 ce┼čti de cafea pe zi reduc predispozi┼úia spre suicid cu p├ón─â la 50%. Pe de alt─â parte, finlandezii au ajuns la concluzia c─â excesul de cafea (8ÔÇô9 ce┼čti zilnic) prezint─â o susceptibilitate crescut─â c─âtre comiterea actului suicidal.

borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
laura cosoi png
IMG 0810 jpg
gianina corondan tb1000 jpg
BeFunky collage (34) jpg
colaj grecia jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
vacanta femeie jpg
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg