3 ceşti de cafea pe zi îţi fac flora intestinală mai bună

Ultima actualizare:

Pentru mulţi, o cană de cafea aburindă dimineaţa este imboldul de a coborî din pat. Şi, când ştii că este şi foarte sănătoasă pentru organism, parcă o bei cu şi mai multă plăcere. Secretul e că trebuie băută simplă, fără zahăr, lapte sau alte ingrediente calorice.

Tot mai multe cercetări vorbesc despre beneficiile pentru sănătate ale consumului de cafea. Ultimul studiu pune în lumină efectul pozitiv al acestei licori asupra microbiotei intestinale (flora intestinală ”bună”). Consumul mai mare de cofeină (aproximativ 3 ceşti de cafea pe zi) a fost asociat cu o abundenţă mai mare de bacterii antiinflamatorii, cum ar fi Faecalibacterium şi Roseburia şi nivelurile mai mici de Erysipelatoclostridium, bacteria potenţial dăunătoare. Echipa de cercetare (condusă de dr. Li Jiao, profesor asociat de medicină-gastroenterologie la Baylor College of Medicine din Houston, TX, şi cercetător la Centrul pentru inovaţii în calitate, eficacitate şi siguranţă la Michael E. DeBakey VA Medical Center) a găsit aceste asociaţii indiferent de vârsta participanţilor sau de calitatea dietelor lor. 

Împiedică îngroşarea arterelor

Consumul unei singure căni de cafea poate lupta împotriva grăsimilor nesănătoase, poate uşura inflamaţiile asociate obezităţii sau chiar proteja creierul la bătrâneţe. Mai mult, trei ceşti de cafea în fiecare zi pot menţine arterele sănătoase şi suple, împiedicând o acumulare de calciu şi evitând riscul de blocare. Cafeaua ar putea ajuta şi la combaterea diabetului prin îmbunătăţirea controlului zahărului din sânge şi poate menţine ficatul sănătos. Aceste concluzii au fost prezentate de dr. Shawn Gurwara (tot de la Baylor College) la American College of Gastroenterology (ACG), reuniunea ştiinţifică anuală din 2019, care a avut loc la San Antonio, TX, conform www.dcmedical.ro.

Combate depresia

Un alt studiu efectuat de Institutul Naţional de Sănătate din SUA a descoperit că persoanele care beau în medie patru ceşti de cafea pe zi sunt cu 10% mai puţin predispuse depresiilor, decât cele care nu consumă niciodată cafea, acest lucru întâmplându-se datorită antioxidanţilor din boabele de cafea. De asemenea, 2-4 ceşti de cafea pe zi reduc predispoziţia spre suicid cu până la 50%. Pe de altă parte, finlandezii au ajuns la concluzia că excesul de cafea (8–9 ceşti zilnic) prezintă o susceptibilitate crescută către comiterea actului suicidal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
injunghiat pixabay jpg
cel mai tanar pictor jpg
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net