3 leacuri eficiente contra frisoanelor
Sucul de varză roşie
Un prim pas pe care trebuie să-l faci pentru a te opri din tremurat este să scazi temperatura corpului, iar sucul de varză roşie este cel mai indicat. Conţine foarte multă vitamina C, care impulsionează celulele imunitare să lupte împotriva bacteriilor şi a virusurilor.
Cum se prepară: Taie în bucăţi o varză de mărime mijlocie şi stoarce-i sucul. Adaugă trei grame de şofran, 100 ml de suc de cătină şi pune amestecul la fiert pe o baie de aburi, timp de cinci minute. Apoi, adaugă 10 linguri cu miere de albine, amestecând încontinuu pentru alte cinci minute. Ia câte o lingură cu suc, de trei ori pe zi.
Ceaiul de levănţică
Tremuratul incontrolabil este modul prin care organismul încearcă să regleze de la sine valorea mult prea mare a temperaturii corporale. Ca să ajuţi corpul să se răcorească, poţi bea ceai de levănţică.
Cum se prepară: În 250 de ml de apă clocotită pune o lingură cu plantă uscată. Lasă la infuzat 15 minute, după care îndulceşte după gust cu miere de albine. Bea trei căni cu ceai pe zi, minimum trei zile.
Infuzia de coajă de salcie
Ca să opreşti tremuratul şi să te relaxezi, ai nevoie de o infuzie cu scoarţă mărunţită de salcie, pentru că are proprietăţi analgezice.
Cum se prepară: Spală coaja de salcie foarte bine, pentru a îndepărta eventualii paraziţi sau mirosurile neplăcute, şi ai grijă s-o tai cât mai mică. În 250 ml de apă clocotită pune două-trei linguri cu scoarţă şi lasă la infuzat timp de 15-20 de minute. Pentru a da un gust plăcut băuturii, adaugă miere de albine sau zahăr brun. Bea câte două-trei căni pe zi.
Siropul de ridichi
Simţi că inima îţi bate ca şi cum ar vrea să-ţi sară din piept? Asta înseamnă că ea pompează mai mult sânge din dorinţa de-a calma febra. Siropul de ridichi stimulează circulaţia sangvină şi contribuie la eliberarea căilor respiratorii.
Cum se prepară: Taie o treime dintr-o ridiche. Partea din mijloc îndepărteaz-o cu ajutorul unei linguri. În cavitatea rămasă, pune unu-două linguri cu zahăr sau cu miere de albine şi las-o aşa timp de câteva ore. Păstrează siropul obţinut la frigider şi bea una-două linguri, de trei ori pe zi.