3 reguli pentru un mic dejun perfect

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Este cea mai importantă masă a zilei, pentru că dimineaţă organismul are cea mai mare nevoie de energie pentru a funcţiona. Dacă săriţi peste micul dejun sau nu consumaţi alimentele potrivite, atunci întreg organismul are de suferit. Iată care sunt regulile care trebuie respectate la prima masă a zilei!

  • Calitatea alimentelor. Dimineaţa, îndreaptă-ţi atenţia spre alimente de calitate, bogate în proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre. Spre exemplu, poţi să consumi la prima masă a zilei o omletă cu avocado, musli cu fructe, nuci, rondele de orez, iaurt grecesc cu scorţişoară ori un smoothie pe bază de lapte de migdale, rădăcină de ghimbir, legume verzi şi fructe. Nu este bine să-ţi începi ziua cu o brioşă ori o felie de pâine cu cremă de brânză.
  • Împarte masa în două. Nu mai săriţi peste micul dejun! Dacă lipsa timpului este principalul vinovat, atunci există soluţie: împarte masa în două. Spre exemplu, poţi să consumi imediat ce te-ai trezit o banană de dimensiune medie ori un bol mic cu iaurt şi cereale. După aceea, puţin mai târziu, când ai mai mult timp liber, poţi să mănânci o combinaţie de legume, proteine slabe şi grăsimi sănătoase. De asemenea, mai poţi să începi ziua cu o mână de migdale, iaurt grecesc şi fructe proaspete. 
  • Dă dovadă de creativitate. Nu lăsa rutina să se instaleze la masa de dimineaţă. Încearcă să faci tot felul de combinaţii alimentare la micul dejun şi nu îţi vei dori să mai sari peste această masă. Există o mulţime de reţete sănătoase şi rapide destinate primei mese a zilei. Îţi recomandăm un sandwich cu piept de curcan ori de pui şi legume ori câteva felii de pâine prăjită cu avocado şi pesto. Ambele combinaţii te vor cuceri. Dacă respecţi aceste reguli te vei simţi mai energic şi vei reuşi să te concentrezi mai uşor pe parcursul zilei, conform www.alegesanatos.ro.
image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net