4 moduri în care buzele te avertizează cu privire la starea de sănătate

image
Buzele ascundprobleme de sănătate la care nici nu te gândeaifoto:hepta

Culoarea rujului spune foarte multe despre stilul tău și îți complimentează look-ul, dar buzele în starea lor naturală spun foarte multe despre sănătatea ta. Există simptome pe care le poți descoperi foarte repede uitându-te la buzele tale.

Specialiștii susține că buzele ascund foarte multe secrete despre sănătatea organismului tău. Atunci când ești nemachiată, încearcă să te uiți la aceste semne pe care ți le transmite corpul tău, relatează revista pentru femei Marie Claire.

1.Buze uscate

Dacă ai buzele foarte uscate, ești cel mai probabil deshidratată. În loc să te dai cu mai mult luciu de buze, încearcă să bei un pahar mare de apă și să rezolvi problema din interior. Dacă ai obiceiul să îți lingi buzele, încearcă să te abții. Saliva îți usucă și mai tare buzele și le face să se crape și să sângereze. Cel mai bine este să te hidradezi și să folosești creme grase care să îți hrănească pielea.

2. Buzele care au marginile crăpate

Dacă ai marginile buzelor crăpate, cel mai sigur ai o infecție. Nu te speria, dacă salivezi în somn acest lucru face ca bacteriile să se acumuleze în jurul gurii tale și să cauzeze o infecție. Ca să rezolvi problema, este recomandat să apelezi la un medic dermatolog care să îți dea medicamentele necesare pentru a scăpa de infecție.

3. Buze decolorate

Probleme medicale pe care le ascund buzele decolorate variază de la cauze inofensive (ai mâncat o acadea care ți-a decolorat pielea) la cele mai grave (boli ale ficatului). Trebuie neapărat să te duci la doctor dacă decolorarea buzelor nu trece și dacă este acompaniată de alte simptome. O altă cauză a acestei probleme poate fi fumatul, deci este indicat să încerci să te lași de țigări cât mai repede.

4.Buze umflate

Buzele umflate sunt un rezultat al unei lovituri în zona gurii sau a unei reacții alergice. Dacă ai și limba umflată, simți că buzele îți ard și de mănâncă gâtul, trebuie să mergi la doctor de urgență, deoarece poate fi o reacție alergică foarte gravă la ceva care ai mâncat sau ai intrat în contact.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
prodan (2) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub oana zavoranu png
image png
vladimir putin si bomba nucleara
image
image
image
image
Noile monede cu portretul Regelui Charles al III-lea (foto: Facebook / The Royal Mint)
visarion alexa
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg