5 beneficii ale consumului de pepene
Ultima actualizare:
Pepenii au proprietăţi diuretice, conţin substanţe care reglează tensiunea arterială şi previn apariţia bolilor de inimă. Iată motivele pentru care ar trebui să introduci pepenele în meniul tău zilnic. Fructul se poate consuma dimineţa, în cursul zilei sau seara, ca şi desert.
- Pepenele are un conţinut crescut de apă, peste 90%, are ajută la menţinerea unei bune hidratări a organismului;
- Reprezintă cea mai bogată sursă de citrulină, un aminoacid ce se transformă în organism în arginină. Acest element ajută la buna funcţionare a ficatului, rinichilor, plămânilor şi sistemului imunitar;
- Pepenele verde are o concentraţie crescută de licopen (chiar mai crescută decât roşiile), un antioxidant care reduce riscul apariţiei bolilor de inimă, dar şi a cancerului;
- Pepenele galben este bogat în beta-caroten, un precursor al vitaminei A, ce ajută la menţinerea vederii şi sănătăţii pielii;
- Pepenele este o sursă excelentă de vitamina C – aproximativ 50 mg de vitamina C la o cană.