5 ceaiuri pentru bila leneşă

Soluţiile naturiste pot fi de ajutor în remedierea simptomelor de bilă leneşă. Uite cele mai bune ceaiuri care pot fi încercate în caz de dischinezie biliară! 

image

1. Ceaiul de anghinare stimulează secreţia de fiere şi golirea vezicii biliare atunci când e nevoie de bilă pentru a ajuta digestia. Se fierb, timp de un minut, câteva frunze de anghinare şi se lasă la infuzat 10 minute, apoi se bea o cană de ceai dimineaţa, pe stomacul gol, sau înaintea meselor principale. 

2. Ceaiul de păpădie. Remediu naturist cunoscut în tratamentul afecţiunilor de ficat şi vezică biliară, păpădia poate fi de folos şi în problemele sistemului digestiv. Extractul amar de păpădie stimulează secreţia biliară şi ajută în reglarea tranzitului intestinal. Se recomandă consumul zilnic, de preferat o cană dimineaţa, pe stomacul gol, fără zahăr adăugat.

3. Ceaiul de pelin. În ceea ce priveşte bila leneşă, ceaiul de pelin poate fi de ajutor pentru că stimulează producţia de fiere şi de sucuri gastrointestinale, necesare pentru o digestie normală. De asemenea, stimulează sănătatea tubului digestiv, graţie proprietăţilor dezinfectante şi antiinflamatoare. Poate fi consumat dimineaţa sau seara, atât pe stomacul gol, cât şi după masă. 

4. Ceaiul de mentă. Menta are proprietăţi calmante, antiseptice şi antibacteriene şi, în plus, stimulează secreţia biliară. Poate fi consumat la orice oră din zi, înainte sau după mese, şi poate fi preparat simplu şi acasă, prin deshidratarea frunzelor de mentă şi infuzarea lor preţ de 10 minute în apă fierbinte, conform doc.ro.

5. Ceaiul de gălbenele. Extractul de gălbenele are numeroase proprietăţi benefice, printre care se numără cele antifungice, antimicrobiene, cicatrizante şi regenerante. Ceaiul poate stimula secreţia biliară, poate proteja ficatul de stres oxidativ şi poate uşura durerile musculare. Se poate consuma de câteva ori pe zi, înainte de mese. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
caine covid carantina china foto twitter jpg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
infidelitate 0 jpeg
shutterstock 414106915 jpg
Jose Maria Gimenez Fernando Muslera Sebastian Sofa Edinson Cavani Daniel Ghana Uruguay Foto EPA EFE jpg
image
image
image
image
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan
masina cu lemne furate din padure jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea