Cum să scapi de gustul amar din gură. 4 soluții naturiste

Ultima actualizare:

Cel mai probabil ţi s-a întâmplat măcar o dată să ai gust amar în gură. Îl simţim după ce consumăm anumite alimente, după ce ne trezim sau pur şi simplu fără nici un motiv aparent. Însă, dacă persistă, este posibil să fie cauzat de anumite probleme de sănătate, ceea ce înseamnă să consulţi medicul.

Cel mai des se întâmplă să ne confruntăm cu acest gust amar imediat după ce ne trezim. Acesta nu este un motiv de îngrijorare, deoarece reprezintă cumulul de bacterii adunate în cavitatea orală în timpul nopţii. Dacă gustul apare fără nici un motiv, s-ar putea să fie cauzat de: abcesul dentar, intoxicaţii, afecţiuni la nivelul pancreasului, nevroze sau afecţiuni hepatobiliare. Indiferent care este motivul, dacă simptomele persistă, este indicat să vă adresaţi unui medic specialist.

Tratament cu portocale

Bea suc de portocale sau consumă o portocală simplă şi vei scapă de gustul neplăcut. De asemenea, poţi să foloseşti orice tip de citrice. 

Tratament cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit atât pentru a te scăpa de gustul neplăcut din gură, dar şi pentru a-ţi albi dinţii. Aşa că nu ezita şi presară bicarbonat de sodiu pe periuţa de dinţi, de dimineaţă. 

Tratament cu usturoi

O altă variantă este folosirea usturoiului. Consumă-l imediat ce simţi acest gust ciudat în gură sau poţi să îl foloseşti preventiv. Din păcate însă, şi acesta este destul de păcătos, în sensul în care vei rămâne cu un miros deranjant de usturoi în gură.

Tratament cu usturoi, miere, pătrunjel, sfeclă, lămâie

În cazul în care nu vrei să foloseşţi usturoi simplu, poţi apela la această combinaţie de ingrediente: usturoi, miere, pătrunjel, sfeclă, lămâie. Nu vei simţi acelaşi miros/gust intens de usturoi, însă va avea un efect minunat: împrospătarea cavităţii bucale. Mai mult decât atât, este sănătos şi contribuie la eliminarea toxinelor din organism, potrivit alegesanatos.ro.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net