5 plante care te scapă de oboseală

image
Cum poţi scăpa de oboseală

Insomnii, stres, deprimare, pierderi de memorie... toate aceste probleme, resimţite din plin primăvara, pot fi alungate cu ajutorul produselor din natură. Citeşte în revista „Click! pentru femei“ ce infuzii, comprimate din plante, uleiuri esenţiale te energizează eficient.

Cimbrişor. Când eşti epuizată, trebuie să-ţi reechilibrezi organismul. Foloseşte o infuzie stimulatoare dintr-un amestec de cimbrişor (30 g), zeamă de lămâie, rădăcină măcinată de ghimbir (10 g), rădăcină măcinată de angelică (15 g) şi flori de rozmarin (30 g).  Pune o linguriţă din acest amestec într-o cană cu apă, fierbe 2 minute, apoi lasă la infuzat 5 minute. Strecoară şi bea câte o cană dimineaţa şi la amiază, timp de 21 de zile.

Mentă pipărată. Ca să-ţi relaxezi musculatura în zona spatelui, prepară un amestec de 5 picături de mentă pipărată în 1-2 linguri ulei de măsline. Foloseşte-l pentru a-ţi masa, timp de 15 zile, regiunea de la baza spatelui.

Roiniţă şi tei. Pentru a te destinde seara, ca să ai un somn bun, amestecă frunze de roiniţă (10 g) cu flori de tei (35 g) şi cu cimbrişor (45 g). Lasă la infuzat (5 minute) o linguriţă din mixul de plante, într-o cană cu apă clocotită. Strecoară şi bea.

Viţă-de-vie roşie. O circulaţie sănătoasă a sângelui alungă oboseala şi te energizează. Poţi cumpăra de la magazinele cu profil naturist pliculeţe de ceai de viţă de vie roşie. Laşi la infuzat un pliculeţ timp de 10 minute, în apă fiartă, şi bei 3-4 ceşti pe zi, fără zahăr. 

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
cub anamaria prodan bebeto png
reghecampf si anamaria prodan
Charles si regina Elisabeta a II-a
cub Roxana Vasniuc png
Mireasa FOTO Shutterstock jpg
Nord Stream 2 FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg