5 plante care te scapă de oboseală


    Cum poţi scăpa de oboseală
Cum poţi scăpa de oboseală

Insomnii, stres, deprimare, pierderi de memorie... toate aceste probleme, resimţite din plin primăvara, pot fi alungate cu ajutorul produselor din natură. Citeşte în revista „Click! pentru femei“ ce infuzii, comprimate din plante, uleiuri esenţiale te energizează eficient.

Cimbrişor. Când eşti epuizată, trebuie să-ţi reechilibrezi organismul. Foloseşte o infuzie stimulatoare dintr-un amestec de cimbrişor (30 g), zeamă de lămâie, rădăcină măcinată de ghimbir (10 g), rădăcină măcinată de angelică (15 g) şi flori de rozmarin (30 g).  Pune o linguriţă din acest amestec într-o cană cu apă, fierbe 2 minute, apoi lasă la infuzat 5 minute. Strecoară şi bea câte o cană dimineaţa şi la amiază, timp de 21 de zile.

Mentă pipărată. Ca să-ţi relaxezi musculatura în zona spatelui, prepară un amestec de 5 picături de mentă pipărată în 1-2 linguri ulei de măsline. Foloseşte-l pentru a-ţi masa, timp de 15 zile, regiunea de la baza spatelui.

Roiniţă şi tei. Pentru a te destinde seara, ca să ai un somn bun, amestecă frunze de roiniţă (10 g) cu flori de tei (35 g) şi cu cimbrişor (45 g). Lasă la infuzat (5 minute) o linguriţă din mixul de plante, într-o cană cu apă clocotită. Strecoară şi bea.

Viţă-de-vie roşie. O circulaţie sănătoasă a sângelui alungă oboseala şi te energizează. Poţi cumpăra de la magazinele cu profil naturist pliculeţe de ceai de viţă de vie roşie. Laşi la infuzat un pliculeţ timp de 10 minute, în apă fiartă, şi bei 3-4 ceşti pe zi, fără zahăr. 

manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
masina cu lemne furate din padure jpeg
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
pele gettyimages 841963610 jpeg
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Zile libere legale în 2023
camasialtita
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
image
image
image
image
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png