5 remedii naturale pentru călcâie

Ultima actualizare:

Jos pantofii şi adidaşii. A venit vara şi piciorul trebuie să respire, iar sandalele devin obiecte vestimentare nelipsite. În cazul în care călcâiele tale nu sunt în cea mai bună formă, atunci ele trebuie reparate.

Iată cinci remedii eficiente, pe care le poţi prepara chiar la tine acasă!

1. Cremă cu lămâie, sare, glicerină şi apă de trandafiri

Înmoaie-ţi picioarele într-un vas cu apă caldă, în care pui sare grunjoasă, zeamă de lămâie, glicerină şi apă de trandafiri. După ce stai 15-20 de minute, freacă-te pe călcâie cu un dispozitiv abraziv. Apoi, faci un amestec din o linguriţă de glicerină nediluată, o linguriţă cu apă de trandafiri şi o linguriţă cu zeamă de lămâie şi îl aplici pe călcâie, după care stai aşa toată noaptea. Spală-te cu apă călduţă dimineaţa. Repetă tratamentul câteva zile.

2. Ulei vegetal

După ce te speli pe picioare, le cureţi şi le usuci complet, aplică un strat de ulei vegetal în zonele cu crăpături. Pune-ţi o pereche de şosete groase şi lasă-le aşa peste noapte.

3. Ceară cu parafină

Ia nişte ceară de parafină şi amestec-o cu ulei de muştar sau de cocos. Încălzeşte amestecul într-o cratiţă, până când ceara se topeşte suficient. După ce a ajuns la temperatura camerei, aplică pe laba piciorului. Fă această operaţiune înainte de culcare şi acoperă cu şosete. Spală-te foarte bine a doua zi dimineaţă.

4. Miere

Acest produs apicol este minunat pentru hidratarea picioarelor şi are efecte antibacteriene puternice. Amestecă o ceaşcă de miere cu o jumătate de găleată de apă caldă. Înmoaie-ţi picioarele 15-20 de minute, apoi îndepărtează încet pielea uscată. 

5. Cremă cu banane sau cu avocado şi banana

Ia pulpa de la o banană coaptă şi aplic-o pe părţile crăpate ale călcâiului şi labei piciorului. Stai aşa timp de 10 minute, apoi spală-te. De asemenea, poţi crea o mască folosind o banană coaptă şi o jumătate de avocado sau pulpa de la jumătate de nucă de cocos verde. Amestecă totul într-un blender şi aplică apoi pe călcâie, ori de câte ori vrei, până se remediază aspectul lor, conform blog.magzone.ro.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net