5 variante sănătoase de înlocuire a zahărului
Îndulcitorii naturali sunt o soluție dacă vrei să-ți reduci consumul de zahăr. Unele dau un gust la fel de bun sau chiar mai bun băuturilor și deserturilor tale.
Stevia, bună pentru diabetici
Dacă ai diabet sau ești hipertensiv, stevia este o opțiune de luat în calcul, pentru că-ți reduce nivelul de glucoză din sânge.
Pot alege stevia și cei care intenționeză să slăbească, întrucât nu conține calorii și taie pofta de mâncare.
Extrapont
Întrucât poate fi încălzită la temperature de până la 200 grade, stevia se poate folosi la copt sau la gătit.
Siropul de agave nu-ți crește cu mult glicemia
Dacă vei folosi sirop de agave în locul zahărului alb, nu numai că vei savura băuturi calde și prăjituri delicioase, dar nici nu vei risca să-ți crească glicemia foarte mult. Are în compoziția lui 90% fructoză.
Zahărul de cocos are gust asemănător cu zahărul
Mai scump decât zahărul alb, cel din nucă de cocos asigură un gust asemănător, fiind totuși o alegere mai bună pentru păstrarea sănătății.
Îți asigură o parte a aportului zilnic de minerale fier, zinc, potasiu, magneziu, dar și de vitamine din complexul B.
Află pe clicksanatate.ro mai multe idei de a înlocui zahărul!