6 fructe cu beneficii medicinale
Suferi de o teribilă migrenă? Cauţi cea mai bună dietă de slăbit şi nici una nu a dat rezultate? Cercetătorii americani îţi oferă o listă de 6 „medicamente” naturale, culese sau cumpărate de mâna ta.
Cireşe. Cu cât sunt mai roşii, cu atât aduc mai multe beneficii de vindecare. Ele sunt pline de substanţe nutritive esenţiale care luptă cu inflamaţiile, infecţiile şi cancerul. Potrivit cercetărilor anterioare, cireşele conţin acid elagic şi quercetin, antioxidanţi şi antiinflamatorii care opresc creşterea şi răspândirea tumorilor fără a provoca deteriorarea celulelor sănătoase.
Căpşunele sunt valoroase pentru sănătatea inimii. Potrivit experţilor însănătate, ele ajută la scăderea tensiunii arteriale, deoarece relaxează mucoasa vaselor de sânge. De asemenea, prin aportul de vitamina C, ele reduc riscul de a dezvolta cancer de col uterin, de sân şi de stomac.
Afinele sunt bogate în acizi fenolici şi flavonoide, care stimulează sistemul iminutar şi luptă împotriva radicalilor liberi, neutralizându-i. Aceste fructe luptă împotriva cancerului de prostată, de colon şi la nivelul gurii. De asemenea, afinele sporesc rezistanţa împotriva microorganismelor care provoacă infecţii fungice şi bacteriene.
Pepenele verde conţine citrulină, un aminoacid care dilată vasele de sânge pentru a ajuta la reglarea tensiunii arteriale şi pentru a preveni un accident vascular cerebral sau un atac de cord. În plus, pepenele verde conţine licopen, un antioxidant care ajută la neutralizarea radicalilor liberi.
Fructele de soc sunt benefice pentru starea generală de sănătate, în special a sistemului respirator. Ele sunt folosite de secole în tratarea gripei, a tusei, a congestiei nazale şi a răcelii. În plus, ele contribuie la pierderea în greutate, fiind folosite cu succes în tratamente de detoxifiere.
Ananasul este o sursă bogată de bromelaină, o enzimă care ajută la eliminarea celulelor canceroase. De asemenea, acest fruct este bogat în vitamina C, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi şi la întărirea sistemului imunitar. Alte studii arată că ananasul reduce riscul de a dezvolta parodontoză şi gingivită.