7 obiecte din bucătărie pe care trebuie să le speli imediat
Ultima actualizare:
Ai impresia că la tine în bucătărie este curăţenie? Află că bacteriile, microbii şi chiar sporii de mucegai pot infesta anumite obiect de uz casnic şi, dacă nu le cureţi imediat, te poţi trezi cu toxiinfecţii grave, când ţi-e lumea mai dragă! Nici nu ştii cum te-ai îmbolnăvit! Jurnaliştii publicaţiei “Huffington Post” ne spun ce trebuie să dezinfectăm imediat.
Curăţă frigiderul în fiecare lună!
- Începe cu părţile demontabile
- Înainte de a curăţa şi spăla interiorul, scoate toate părţile demontabile ale frigiderului: rafturi, sertare, grilaje. Acestea se spală separat cu apă şi detergent, iar apoi se şterg cu prosoape de hârtie absorbante.
- Foloseşte bicarbonat
- Pentru îndepărtarea mirosului poţi folosi cu încredere bicarbonatul de sodiu. După ce ai dezgheţat frigiderul şi l-ai curăţat bine, aşază în interior un bol în care ai presărat câteva linguri de bicarbonat de sodiu. În câteva ore, mirosul neplăcut şi umezeala vor dispărea. Bicarbonatul are proprietăţi dezinfectante, deci poţi să-l foloseşti şi la curăţarea aparatului frigorific.
- Şterge frigiderul cu oţet
- O altă soluţie pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider este oţetul de mere. Ai nevoie de o soluţie din oţet de mere şi apă şi un burete curat cu care să freci uşor pereţii frigiderului. După ce ştergi cu atenţie, nu mai este nevoie să clăteşti.
- Foloseşte vanilie sau lămâie
- Dacă doreşti ca frigiderul tău să capete un miros proaspăt, foloseşte vanilie sau lămâie. Ambele produse au proprietatea de a absorbi şi de a acoperi mirosurile de mâncare. Adaugă într-un pahar câteva beţişoare de vanilie (crestate uşor) sau câteva felii de lămâie.
- Curăţă murdăria de sub frigider
- Sub frigider se adună praf, resturi alimentare, urme de lichide scurse sau vărsate din greşeală. Toate acestea sunt o sursă de bacterii, de mirosuri neplăcute, dar şi un loc unde se pot aduna gândacii de bucătărie sau furnicile. O dată pe lună este indicat să aspiri şi să cureţi pardoseala.