7 trucuri pentru o dimineaţă perfectă

Ultima actualizare:

Dacă vei adopta măcar unul dintre principiile de mai jos, îţi vei îmbunătăţi radical toată ziua. Nu te mira dacă, în foarte scurt timp, vei vedea orele dimineţii într-o lumină nouă.

Întrece Soarele! Dă-te jos din pat cu cel puţin 20 de minute înainte de răsărit. De îndată ce atingi podeaua cu picioarele, savurează nemişcarea printr-un scurt exerciţiu de respiraţie sau o scurtă meditaţie.

Bea apă! Bea un pahar de apă călduţă aromată cu o felie de lămâie. Apa caldă are ca efect stimularea tractului gastrointestinal, iar lămâia este bogată în minerale şi vitamine şi ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Spală-te pe faţă cu apă rece! Îngrijirea feţei la trezire pregăteşte pielea pentru toate provocările zilei (căldură, stres, poluare). Se recomandă stropirea feţei de şapte ori cu apă rece, dacă se poate netratată cu clor.

Curăţă-ţi limba! Foloseşte un dispozitiv special sau o periuţă de dinţi care poate curăţa şi limba. Apoi strânge din dinţi de câteva ori, pentru a stimula meridianele energetice care trec prin gură. Spală-te pe dinţi cu o periuţă fină. O periuţă dură poate provoca retragerea gingiilor şi distrugerea smalţului. După periaj, clăteşte gura timp de 2-3 minute cu ulei cald de susan sau măsline.

Masează-ţi urechile! Masajul urechii este o binefacere pentru întregul corp. Începe cu vârful urechii şi foloseşte degetul mare şi indexul pentru a masa marginea, coborând încet spre lobul urechii.

Supraveghează-ţi ochii! Dacă ochii sunt uscaţi sau iritaţi, acoperă-i cu felii de castravete sau vată îmbibată cu aloe vera, ceai rece de fenicul sau lapte. Întăreşte muşchii nefolosiţi ai ochilor c printr-un exerciţiu simplu. Roteşte ochii în sus şi în jos, în lateral şi pe diagonală. Roteşte-i în sensul acelor de ceasornic şi apoi în sens invers. La sfârşit, strânge cu putere din pleoape şi apoi relaxează-te.  

Ia micul dejun înainte de ora 10! O masă uşoară nu va suprasolicita focul digestiv, care îşi atinge nivelul maxim abia la prânz. Începe ziua cu fructe, suc de legume, iaurt sau cereale integrale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
studenti facultate pixabay jpeg
Sfântul Ilie FOTO News.ro
pensionari spania jpg
Muscate curgatoare
estonia al cincilea anotimp parcul national soomaa 6 jpg
media 172132059980412700 jpg
Microsoft
cosmar vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net