8 beneficii impresionante pentru sănătate ale merelor

Acest fruct hrănitor oferă multiple beneficii pentru sănătate. Merele vă pot reduce riscul de cancer, diabet și boli de inimă. Cercetările arată că merele pot ajuta și la pierderea în greutate, îmbunătățind în același timp sănătatea intestinului și a creierului.

Cercetările arată că merele pot ajuta și la pierderea în greutate. Foto: Click.
Cercetările arată că merele pot ajuta și la pierderea în greutate. Foto: Click.

7.000 de soiuri în toată lumea

Cu peste 7.000 de soiuri diferite disponibile în întreaga lume, nu este surprinzător faptul că merele sunt fructele cel mai consumat la nivel global. De la soiuri roșii dulci, precum Red Delicious, Fuji sau Gala, până la cele verzi acidulate, precum Granny Smith— cu siguranță există un măr pentru toată lumea.

Sunt utilizate în mod obișnuit în preparate, cum ar fi plăcinte, prăjituri, brioșe, gem, salate, fulgi de ovăz sau smoothie-uri. De asemenea, fac o gustare grozavă pe cont propriu. Pe lângă versatilitatea lor culinară și numeroasele culori și arome din care puteți alege, merele sunt un fruct excepțional de sănătos, cu multe beneficii susținute de cercetări. Iată opt beneficii impresionante pentru sănătate ale merelor.

1. Bogațî în nutrienți

Merele sunt considerate fructe bogate în nutrienți, ceea ce înseamnă că oferă o mulțime de nutrienți per porție. Actualele ghiduri alimentare pentru americani recomandă 2 căni de fructe pe zi pentru o dietă de 2.000 de calorii, punând accent pe fructele întregi, cum ar fi merele. Un măr mediu de 7 uncii (200 de grame) oferă următorii nutrienți (3 Sursă de încredere):

Calorii: 104,
Carbohidrați: 28 de grame,
Fibre: 5 grame,
Vitamina C: 10% din valoarea zilnică (VD),
Cupru: 6% din DV,
Potasiu: 5% din DV,
Vitamina K: 4% din DV.

Aceeași porție oferă, de asemenea, 2-5% din DV pentru vitaminele E, B1 și B6.

Vitamina E servește ca antioxidant solubil în grăsimi, vitamina B1 - cunoscută și sub numele de tiamină - este necesară pentru creștere și dezvoltare, iar vitamina B6 este esențială pentru metabolismul proteinelor. Merele sunt, de asemenea, o sursă bogată de polifenoli, un grup important de antioxidanți. Antioxidanții sunt compuși care vă protejează celulele de radicalii liberi - molecule dăunătoare care contribuie la dezvoltarea afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

Pentru a profita la maximum de mere, mâncați coaja, deoarece conține jumătate din fibre și majoritatea polifenolilor.

2. Pot susține pierderea în greutate

Merele sunt bogate în fibre și apă, două calități care le fac sățioase. O senzație crescândă de sațietate funcționează ca o strategie de slăbire, deoarece vă ajută să vă gestionați apetitul. Acest lucru, la rândul său, vă poate conduce să vă reduceți aportul de energie.

Într-un studiu, consumul de mere întregi a crescut senzația de sațietate cu până la 4 ore mai mult decât consumul în cantități egale de piure sau suc de mere. Acest lucru s-a întâmplat, deoarece merele întregi reduc golirea gastrică - rata cu care stomacul tău își golește conținutul.

Cercetările sugerează, de asemenea, că consumul de mere poate reduce semnificativ indicele de masă corporală (IMC), un factor de risc legat de greutate pentru boli de inimă. Interesant este că polifenolii din mere pot avea și efecte anti-obezitate.

3. Ar putea fi bune pentru inima ta

Merele au fost legate de un risc mai mic de boli de inimă. Un motiv poate fi faptul că conțin fibre solubile. Acest tip de fibre poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Un alt motiv poate fi faptul că oferă polifenoli. Unele dintre acestea, și anume epicatechina flavonoidă, pot scădea tensiunea arterială. Studiile au asociat, de asemenea, consumul mare de flavonoide cu un risc mai mic de accident vascular cerebral.

În plus, flavonoidele pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă prin scăderea tensiunii arteriale, reducerea oxidării colesterolului LDL și reducerea aterosclerozei, care este acumularea de placă în artere.

Un alt studiu a legat, de asemenea, consumul de fructe și legume cu pulpă albă, cum ar fi merele și perele, cu un risc redus de accident vascular cerebral. Pentru fiecare 1/5 cană (25 de grame) de felii de mere consumate pe zi, riscul de accident vascular cerebral a scăzut cu 9%.

4. Legate de un risc mai mic de diabet

Consumul de mere poate reduce, de asemenea, riscul de diabet de tip 2. O compilație de studii a constatat că consumul de mere și pere a fost asociat cu o reducere cu 18% a riscului de diabet de tip 2. De fapt, doar o porție pe săptămână poate reduce riscul cu 3%.

Conținutul lor ridicat de polifenoli antioxidanti quercetină și flloridzin ar putea explica acest efect benefic. Efectele antiinflamatorii ale quercetinei pot reduce rezistența la insulină, un mare factor de risc pentru apariția diabetului. Între timp, se crede că flloridzin reduce absorbția zahărului în intestine, contribuind la o sarcină redusă de zahăr din sânge și, prin urmare, la reducerea riscului de diabet.

5. Pot promova sănătatea intestinului

Merele conțin pectină, un tip de fibre care acționează ca un prebiotic. Aceasta înseamnă că vă hrănește microbiota intestinală, care este bacteriile bune din intestin.

Fiind implicată în multe funcții legate atât de sănătate, cât și de boală, microbiota ta intestinală joacă un rol esențial în bunăstarea ta generală. Un intestin sănătos este adesea cheia pentru o sănătate mai bună. 

Deoarece fibrele alimentare nu pot fi digerate, pectina ajunge intact la colon, promovând creșterea bacteriilor bune. Îmbunătățește în special raportul dintre Bacteriodetes și Firmicutes, cele două tipuri principale de bacterii din intestin.

Noi cercetări sugerează că, prin modificarea benefică a microbiotei intestinale, merele pot ajuta la protejarea împotriva bolilor cronice precum obezitatea, diabetul de tip 2, bolile de inimă și cancerul, scriu cei de la Healthline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
4 front asistati jpg
durau jpg
test de personalitate jpg
Dezbatere prezidențială între Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris. FOTO Profimedia
oradea city 1339369 1280 jpg
harta romaniei jpg
2 salata de ton png png
case vedete incendiu los angeles jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net