8 boli diagnosticate greșit
Când indigestia dureroasă sau alte probleme de sănătate nu te lasă în pace cu zilele sau chiar cu lunile, e clar că te duci la doctor, sperând că acesta îți va da răspunsurile de care ai nevoie. Totuși, ce faci atunci când medicul tău nu e în stare să-ți dea un răspuns corect?
Nu te mira! De mult mai multe ori decât crezi tu medicii nu pot să pună un diagnostic corect și așa te trezești că înghiți medicamente aiurea, pentru o boală pe care n-o ai. Îți prezentăm 8 boli pe care, adesea, medicii le diagnostichează scărpinându-se în cap, neștiind de unde să te ia.
Fibromialgia
Durerile mușchilor și ale oaselor, schimbările dese ale stării de spirit și amnezia, oboseala cauzate de fibromialgie îi lasă de cele mai multe ori, perplecși pe medici. Mai ales că „fibromialgie“ e un termen destul de generos, care poate cuprinde o grămadă de simptome diferite. Un studiu condus la Universitatea Yale a scos în evidență faptul că un medic e mai degrabă tentat să pună diagnostice din zona lui de specializare. Cu alte cuvinte, un gastroenterolog va pune mai curând un diagnostic de Boală a Colonului Iritabil iar un reumatolog se va gândi mai degrabă la un diagnostic din zona lui de pregătire. Asta explică, în primul rând, statisticile cumva înfiorătoare, care dau publicității cifre exorbitante de oameni diagnosticați cu aceeași boală și care, de fapt n-au nimic.
Scleroză Multiplă
E o altă boală imună, al cărei diagnostic se pune cu destul de multă ușurință. Această boală cumplită, în care corpul își atacă propriile celule nervoase, provocând leziuni cerebrale și mesaje amestecate între creier și corp (țiuit în urechi, amorțeală sau slăbiciune musculară) poate fi determinată cu exactitate doar de scanări imagistice și de puncții lombare – ambele, examene foarte costisitoare și intense.
Află ce alte afecțiuni sunt diagnosticate deseori greșit pe clickpentrufemei.ro.
Semnele premature ale bolii Lupus. Trebuie să știi care sunt!