8 motive să mănânci prune uscate

Deosebit de gustoase, prunele uscate fac parte din gama de fructe care se găsesc tot timpul anului pe piaţă. Dacă le consumi regulat, ele te ajută să îţi menţii atât corpul, cât şi mintea sănătoase. 

Prunele conțin vitamine esențiale
Prunele conțin vitamine esențiale

Prunele uscate conţin vitamina A, C şi grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier. În general, fructele uscate sunt surse excelente de fibre solubile, au un indice glicemic scăzut şi previn afecţiunile cardiovasculare şi inflamaţiile interne. Fibrele ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, jucând un rol important în prevenirea şi tratarea diabetului de tip 2.

Citește și: Dieta cu prune. Rezultate spectaculoase în doar trei zile

Previn constipaţia. Pe lângă faptul că ajută tranzitul intestinal, mai sunt cunoscute şi pentru abilitatea lor de a preveni constipaţia.

Păstrează memoria bună. Prunele uscate mai conţin resveratrol, un antioxidant de 5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Este de mare folos pentru că elimină celulele deteriorate care afectează memoria, potrivit alegesanatos.ro.

Te scapă de oboseală şi stres. Un alt avantaj al consumului de prune îl reprezintă faptul că sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbţie a fierului. Datorită conţinutului natural de zaharuri, prunele au proprietăţi energizante. Ele pot alunga oboseala sau senzaţia de stres.

Ajută la slăbit. Sunt sărace în calorii şi, spre deosebire de fructele proaspete, se pot păstra un timp îndelungat, putând fi achiziţionate pe toată perioada anului. Prin conţinutul ridicat de fibre, inhibă pofta de mâncare.

Previn bolile de inimă. Prin conţinutul mare de potasiu, prunele au darul de a menţine presiunea sângelui la limite normale şi, prin urmare, să prevină accidentele vasculare cerebrale.

Benefice pentru oase. Prunele sunt bogate şi în vitamina A: un singur fruct conţine 8% din aportul zilnic. E recunoscut faptul că vitamina A promovează refacerea şi creşterea oaselor. 

Combat anemia. Vitamina C, care se găseşte din belşug în prune, combate anemia şi previne reapariţia ei. Aceasta intervine în absorbţia fierului la nivelul organelor digestive, jucând astfel un rol indirect în prevenirea şi tratarea anemiei feriprive. 

Scad glicemia. Potrivit dieteticienilor din Canada, prunele au indice glicemic redus. Prin urmare, consumul acestora le poate ajuta pe persoanele cu diabet zaharat să-şi controleze glicemia, iar pe cele sănătoase să reducă riscul de diabet de tip 2.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub isabela onoriu png
cub raluca podea png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
cub horoscop iertare png
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png