8 remedii naturale contra durerilor de cap
Mierea şi ienupăr
Pentru durerile determinate de spasme musculare, produse de stres, conflicte psihice sau poziţii inadecvate ale capului, se pot folosi comprese cu miere şi ulei de ienupăr. Acestea calmează şi relaxează întregul organism. Este indicat şi să consumaţi şi un ceai îndulcit cu miere.
Oţet de mere
Preparaţi un amestec din 100 g de ventrilică şi 500 ml oţet de mere. Se recoltează vârfurile înflorite ale plantei, se mărunţesc, se pun într-un recipient potrivit împreună cu oţetul, se lasă la macerat timp de 14 zile, amestecându-se de 2 ori pe zi, se filtrează. Se pun pe frunte comprese îmbibate cu acest oţet, de 3-4 ori pe zi, şi se lasă 7-10 minute.
Ulei de mentă
Pentru durerile care apar în puseuri, persistente, se folosesc ulei de ienupăr şi de mentă. Masaţi tâmplele de mai multe ori pe zi i puneţi comprese pe frunte.
Ulei de lămâie şi roiniţă
Compresele cu ulei de mentă şi roiniţă de folosesc în fiecare seară, atunci când apar durerile migrenoase, dureri pulsatorii, însoţite de tulburări de vedere, modificări de scaun, greaţă şi vărsături.
Cataplasmele, de mare ajutor
Cataplasmele sunt preparate de consistenţă moale care se obţin din legume şi plante medicinale amestecate cu apă până ce rezultă o pastă. Această pastă se pune între două bucăţi de pânză fină pentru a putea fi aplicate şi ridicate uşor de pe partea bolnavă.
Cu cartof crud, ras. Se iau 3 cartofi de dimensiuni potrivite, se spală sub jet de apă şi se rad cu tot cu coajă, aplicându-se pe o bucată de pânză îngustă. Aceasta se aşează pe zonă dureroasă: frunte, creştetul capului, tâmple, ceafă. Se lasă 20 de minute după care se înlătură. Se pot face aplicaţii de 3-4 ori pe zi la interval de minimum 30 de minute.
Cu iederă - frunze proaspete: se zdrobesc şi se aşează în strat subţire pe o bucată de pânză. Această cataplasmă se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se pot face aplicaţii de 3 ori pe zi la interval de 2 ore.
Cu muşeţel flori, urzică - frunze şi pătlagină - frunze: toate proaspete, se zdrobesc, se aşează în strat subţire pe o bucată de pânză, amestecând plantele. Cataplasma se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se menţine 20 de minute. Se pot aplica de 4-5 ori pe zi la interval de 30 minute.
Începeţi «tratamentul» prin relaxare
- Relaxaţi-vă cu ajutorul exerciţiilor se respiraţie adâncă. O cameră întunecată şi câteva exerciţii de respiraţie ajută în cazul migrenelor. - Încercaţi să vă detaşaţi de situaţie şi îmaginaţi-vă cum durerea vă părăseşte capul. De multe ori dă rezultate. - Ascultaţi muzică relaxantă în timp ce staţi întinşi pe spate. Vă ajută să vă detaşaţi de probleme şi să vă liniştiţi.