Această vitamină te scapă de alergiile de sezon!

Vitamina C are multe funcții importante în corpul tău, dar este probabil cel mai bine cunoscută pentru susținerea sistemului imunitar. Specialiștii au descoperit că Vitamina C este benefică și în cazul alergiilor, care sunt reacții imune la substanțele din mediu. 

Această vitamină te scapă de alergii! (sursa foto Pixabay)
Această vitamină te scapă de alergii! (sursa foto Pixabay)

Cât de eficientă este vitamina C pentru alergii?

Există unele dovezi că vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, poate ajuta la unele alergii.

Vitamina C acționează ca un antihistaminic și antioxidant natural. Studiile au arătat că poate reduce inflamația și simptomele asociate care apar în cazul unei reacții alergice.

Citește și Leacuri naturiste pentru bolile de primăvară

Simptomele alergiei apar atunci când sistemul tău imunitar reacționează la un agent străin, numit alergen. Alergenii obișnuiți includ polenul, părul de animale de companie și proteinele din anumite alimente. Histamina este substanța din organism, responsabilă pentru declanșarea alergiilor.

Histamina poate declanșa următoarele simptome de alergie, secreții nazale, strănut, ochi roșii, lăcrimați, mâncărime, eczemă, astm, vărsături sau diaree, umflătură, anafilaxie, o umflare a căilor respiratorii rară, dar care pune viața în pericol. 

Cum acționează Vitamina C împotriva alergiilor

Pentru alergiile ușoare de sezon, medicamentele antihistaminice fi eficiente, dar pot avea  efecte secundare nedorite.

Vitamina C acționează diferit față de medicamentele antihistaminice, iar cercetările sugerează o scădere cu aproximativ 38% a histaminelor (substanță din organism responsabilă pentru declanșarea alergiilor), după ce o persoană ia 2 grame de vitamina C.

Citricele sunt o sursă bogată de Vitamina C, o portocală de mărime medie oferă 70 mg de vitamina C, iar o lămâie crudă întreagă, inclusiv coaja ei, oferă 83 mg de vitamina C.

Sucul de portocale, o sursă importantă de Vitamina C (sursa foto Pixabay)
Sucul de portocale, o sursă importantă de Vitamina C (sursa foto Pixabay)

Brocoli este o legumă cruciferă. O jumătate de cană de broccoli gătit oferă 51 mg de vitamina C, sau 57% din doza zilnică.  

Brocoli (sursa foto Pixabay)
Brocoli (sursa foto Pixabay)

Cimbrul proaspăt are de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele și una dintre cele mai mari concentrații de vitamina C dintre toate ierburile culinare, 28 de grame de cimbru proaspăt furnizează 45 mg de vitamina C, care reprezintă 50% din doza zilnică recomandată.

Cimbru (sursă foto Pixabay)
Cimbru (sursă foto Pixabay)

Ce fel de alergii pot fi ameliorate cu Vitamina C

Vitamina C pare să reducă simptomele respiratorii superioare cauzate de alergiile sezoniere sau de mediu. Alergenii obișnuiți pot include polen, mucegai, praf și păr de animale de companie.

Citește și Oul de prepeliță, medicament universal. Ce aport nutrițional are

Cu acești alergeni, reacția alergică are loc în nas sau sinusuri, ducând la rinită alergică, manifestată prin secreții nazale, strănut, congestie și ochi roșii și lăcrimați. Alergenii pot declanșa, de asemenea, o reacție în plămâni care genera astm. 

Unele cercetări sugerează, de asemenea, că proprietățile antioxidante ale vitaminei C pot proteja funcția pulmonară prin protejarea celulelor din plămâni împotriva stresului oxidativ.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net