Leacuri naturiste pentru bolile de primăvară

Primăvara mult-așteptată nu vine doar cu frumusețea naturii care reînvie, ci și cu unele neplăceri privind sănătatea. Oscilațiile de temperatură și polenul plantelor dau de furcă multora din noi. Pentru că anumite boli și alergii se acutizează în această perioadă, iată cum le tratezi pe cele mai frecvente dintre ele! 

image

Anemia

Anemia se tratează foar­te efi­cient cu două lea­curi simple: urzicile şi găl­be­nu­şul de ou. Urzi­cile se folosesc în cure de minimum două săptă­mâni, pe­rioadă de timp în care se con­sumă zilnic, de prefe­rinţă fierte, pentru a fi uşor de digerat. Ideal ar fi ca în fie­care zi să se mănânce măcar 150 de gra­me de urzici. În paralel, cura cu gălbenuş de ou crud durea­ză vre­me de mini­mum două săptă­mâni, timp în care se mă­nâncă două gălbe­nu­şuri de ou di­mineaţa, de prefe­rinţă îm­preună cu urzi­cile. 

Astenia de primăvară

Pentru că are multiple cauze, şi tratamentul e greu de ales. Principala problemă este că în apariţia acestei astenii sunt im­plicate mai mereu două cate­go­rii de factori: fizici şi psi­hici. Un prim remediu se nu­meş­te „cură de altitudine”: timp de 3 zile, mergeți într-o zonă mon­tană şi petreceți cea mai mare parte din timp cu lungi plim­­bări la altitudini care să depă­şească 1000 de metri.

Cinci kilometri parcurşi în pas vioi în acest me­diu ard surplusul de ca­lorii, pun sân­gele în mişcare, aju­tă plămânii eliberaţi de polua­rea oraşelor şi şoselelor să se dilate şi să lase să pătrundă un aer mult mai pur. Apoi, ionii negativi din pădu­re sunt un excepţional echi­li­brant emoţional şi, totodată, un stimu­lent al proceselor de rege­ne­rare din organism.

Avitaminoza

Aceasta este altă problemă care apare la ieşirea din iarnă, ano­timpul cu cea mai săracă ali­mentaţie în vitamine. Pentru a com­pensa de­ficitul vitaminelor A, C, E, PP şi din com­plexul B, foarte folositor este un mic cocktail: într-un bor­can puneți de seara trei linguriţe de cătină şi trei linguriţe de mă­ceşe măcinate, peste care adău­gați jumătate de litru de apă de izvor.

Se lasă la mace­at la tem­peratura camerei până dimi­neaţa, când se adaugă puțină miere şi apoi se bea ca aperitiv. Important este să se consume şi pul­berea rămasă pe fundul vasului.

Imunitatea

Și imunitatea ne este se­rios încercată în pri­me­le două luni de primăvară. Pen­tru a vă întări rapid imunitatea, încercați un leac de se­zon, din mu­gu­ri şi mlădiţe de mesteacăn. Este vorba despre un macerat în gli­ce­rină şi alcool: Betula alba sau Betula pu­bescens. Se iau de trei ori pe zi câte 30-40 de picături, în cure de minimum o lună.

Rinita alergică

Începe odată cu poleni­zarea, în luna apri­lie, şi ține până vara. Leacul îl reprezintă mu­gurii de coacăz negru. Din acest macerat se admi­nistrează câte 30 de picături de patru ori pe zi, în cure de patru săptămâni, cu două săptămâni de pauză, conform formula-as.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net