Adevărate rezervoare de vitamine, merele conțin, totodată, o serie de nutrienţi necesari bunei funcţionări a organismului
”Totdeauna, o cură cu mere este un stimulent extraordinar pentru imunitate. Mai mult, o astfel de cură 100% naturală revigorează sistemul nervos, scoate toxinele din corp, pregătindu-l să învingă în lupta cu viruşii şi microbii la trecerea dintre anotimpuri, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în studiul ” Merele combat afecțiunile cornice”..
Merele, fructe care combat afecţiunile cronice
Merele se situează pe primul loc în categoria celor mai consumate fructe din ţara noastră, indiferent de sezon. Soiurile de mere târzii se păstrează foarte bine și iarna și primăvara. Cu cât sunt mai proaspete, cu atât substanţele importante din compoziţia lor sunt mai active.
Dieta cu mere, beneficii
Când nivelul colesterolului din sânge depăşeşte valorile normale, dieta cu mere crude (câte trei mere în loc de desert) sau sub formă de suc (câte 500 ml pe zi), urmată timp de 14 zile, are efect hipocolesterolemiant. Rezultatele aşteptate apar după primele cinci-şase zile. Totodată, mărul conţine cantităţi semnificative de potasiu, ceea ce face din acest fruct un bun remediu diuretic şi hipotensiv.
Cei care au probleme respiratorii se pot răsfăţa la micul dejun cu un desert preparat din două mere rase, amestecate cu câte o linguriţă de miere şi de scorţişoară. Acest tonic îmbunătăţeşte respiraţia şi grăbeşte vindecarea afecţiunilor respiratorii.