Ai buzele uscate? Alege remedii naturale!

Ultima actualizare:

Buzele uscate pot avea multiple cauze. Fie că este expunerea la vânt, temperaturile scăzute, aerul uscat sau chiar lipsa de hidratare a corpului, îngrijirea lor trebuie făcută imediat şi cu grijă. Pe lângă balsamurile de buze, există o mulţime de alte remedii pe care le poţi încerca acasă. 

image

Multe produse comerciale pentru îngrijirea buzelor conţin substanţe chimice sintetice, coloranţi artificiali şi conservanţi, care pot fi dăunătoare şi pot irita pielea delicată a buzelor. Remediile naturale conţin adesea ingrediente simple, non-toxice, care sunt mai puţin susceptibile să provoace reacţii adverse sau iritaţii. De asemenea, ingredientele din aceste remedii, cum ar fi uleiurile naturale şi unturile, menţin nivelul optim de hidratare. 

Aloe vera. Aloe vera este folosită în nenumărate feluri şi este cunoscută pentru tratarea acasă a arsurilor solare. Gelul obţinut din frunzele de aleo vera conţine substanţe active benefice, precum vitamine, enzime, minerale şi aminoacizi, care contribuie la calmarea, regenerarea pielii, la reducerea inflamaţiei şi la menţinerea hidratării. Enzimele din aloe vera au proprietăţi uşor exfoliante, aşa că este de dorit să limitaţi utilizarea la doar două sau trei ori pe zi. 

Unt de shea. Untul de shea este bogat în grăsimi naturale, vitamine şi substanţe nutritive care pot ajuta la restabilirea hidratării şi la menţinerea sănătăţii pielii buzelor. Alegeţi un unt de shea pur, nerafinat şi de calitate, pentru a beneficia la maximum de proprietăţile sale. De asemenea, are şi capacitatea de a proteja împotriva arsurilor solare. Poate fi utilizat direct sau amestecat cu alte uleiuri hidratante sau esenţiale.

Vaselină cosmetică. Vaselină cosmetică formează o barieră protectoare pe suprafaţa buzelor, ajutând la reţinerea umidităţii şi prevenind pierderea acesteia mai mult decât alte uleiuri şi variante de ceară naturală. Asiguraţi-vă că folosiţi o vaselină cosmetică de înaltă calitate şi fără aditivi dăunători. Se poate folosi prin aplicarea directă pe tot parcursul zilei şi înainte de culcare.

Ulei de cocos. Uleiul de cocos conţine acizi graşi benefici, vitamine şi antioxidanţi care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii buzelor. Are proprietăţi hidratante, antiinflamatorii şi antimicrobiene. Se poate aplica pe tot parcursul zilei şi de oricâte ori este nevoie. Alegeţi un ulei de cocos extra virgin şi nerafinat pentru a beneficia de toate proprietăţile sale naturale.

Unt de ghee. Untul de ghee sau untul clarificat poate fi o opţiune inedită pentru îngrijirea buzelor uscate. Este un produs lactat obţinut prin eliminarea apei şi a proteinelor din unt, lăsând în urmă grăsimi sănătoase. Untul de ghee conţine acizi graşi şi antioxidanţi, care pot contribui la hidratarea şi hrănirea buzelor. Poate fi aplicat direct doar el sau în combinaţie cu ceară de albine şi un ulei esenţial pentru a crea un balsam de buze, scrie farmaciata.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net