Ajutoare pentru un somn mai bun

Ultima actualizare:

    Ajutoare pentru un somn mai bunclickpentrufemei.ro
Ajutoare pentru un somn mai bunclickpentrufemei.ro

O problemă pe care o confruntă multe persoane, insomnia poate fi determinată de lipsa calciului și a magneziului din organism, precum și de boli precum artrita, astmul sau indigestia. Iată ce plante și alimente te pot ajuta să rezolvi tulburările de somn!

Lavanda

Numită și levănțică, lavanda este una dintre cele mai populare și apreciate plante datorită proprietățiilor sale calmante, diureice, antiseptice și cicatrizante. Uleiul esențial de lavandă te ajută să adormi mai repede, conferă un somn liniștitor și scade somnul rem - mișcările globului ocular în timpul somnului -. Planta calmează plânsul bebelușilor, îi ajută să adoarmă și reduce atât stresul mamei, cât și pe cel al copilului. Aplică 2-3 picături de ulei în plame și inhalează vaporii sau pulverizează esență pe pernă înainte de culcare.

Valeriana

Folosită de mii de ani ca remediu împotriva insomniei, valeriana înlătură dificultatea de a adormi, asigură un somn profund și reduce trezirile nocturne. Se recomandă administrarea a 300-500 mg de extract standardizat de valeriană cu aproximativ o oră înainte de culcare. La început, se ia în doze mici, dar dacă este nevoie, cantitatea poate fi mărită. De asemenea, poate fi luată și sub formă de tinctură. Dizolvă o linguriță într-un pahar cu apă și bea-o cu un sfert de oră înainte de culcare.

Află alte ajutoare pentru un somn mai bun pe clickpentrufemei.ro

5 lucruri la care te ajută somnul

Trucuri pentru un somn liniştit

image
image
image
image
image
image
Supermarket, hipermarket, cumparaturi, casier, shopping, FOTO Shutterstock
Cuplu de tineri chinezi pixabay jpg
prognoza meteo  webp
index webp
locuri de munca acasa jpg
Bebeluș foto pixabay