Alege mierea în funcţie de boală
De mai bine de 4.000 de ani, mierea este folosită în alimentaţie, în cosmetică, drept produs de îngrijire a pielii dar şi ca medicament! Diferitele tipuri de miere pot alina cele mai diverse afecţiuni - află în ce fel din revista „Click! pentru femei".
Mierea de salcâm are consistenţă lichidă, e bogată în fructoză şi în oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor). E bună când ai probleme gastro-intestinale sau de digestie.
Mierea de castan are un gust puternic. Conţine fier, minerale şi tanini, eficace pentru a ameliora simptomele gripei şi anemiei. O poţi folosi cu succes contra tusei productive.
Mierea de eucalipt favorizează buna funcţionare a căilor respiratorii. Te ajută să-ţi detoxifici organismul şi ameliorează simptomele bronşitei.
Mierea de lavandă este ca o pastă densă, parfumată, cu note intense de ambră şi tonică pentru organism. Îi sunt recunoscute efectul diuretic şi capacitatea de a alunga simptomele reumatismului. E eficace şi contra afecţiunilor pulmonare.
Mai citeşte în revista Click! pentru femei de vineri: Aşa încurajezi armonia între fraţi!Cum e viaţa printre străini
Mierea polifloră are gust fructat plăcut şi e bogată în săruri minerale. E un excelent tonic şi fortifiant al organismului.
Mierea de rozmarin are o textură lichidă şi poate "curăţa" sângele. Dacă suferi de depresie, aceasta te relaxează. E folosită şi de suferinzii de ficat şi de bilă.
Mierea de cimbru e un excelent dezinfectant şi te ajută să te recuperezi după efort. Întăreşte muşchii, ajută digestia şi alungă dificultăţile respiratorii.
Mierea de tei, plăcut aromată, potoleşte tusea şi te ajută să adormi uşor.
Mierea de floarea-soarelui are un gust plăcut şi este ideală pentru scăderea nivelului de colesterol. E bună contra durerilor de stomac şi alungă oboseala.
Mierea de fâneaţă, prin conţinutul său mare de zaharuri, e indicată în surmenaj, stări de convalescenţă, tulburări de creştere. Datorită compoziţiei de vitamine şi minerale, are acţiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică, antitusivă.