Alimente ce reduc balonarea! Este bine să le aveți pe masa de Paște

Sărbătoarea Sfintelor Paști se apropie cu pași repezi, iar credincioșii abia așteaptă să se înfrupte din bunătățile pregătite cu drag pentru această mare sărbătoare. Totuși, o bună parte dintre aceste preparate pot duce la probleme digestive, mai ales dacă sunt consumate în mod excesiv. Prin urmare, pentru a evita problemele precum balonarea noi vă recomandăm câteva alimente pe care e bine să le aveți pe masă de Paște.

masa de paste shutterstock jpg

Balonarea poate fi inconfortabilă și, uneori, chiar dureroasă. Deși balonarea poate avea la bază o afecțiune medicală, de multe ori aceasta se produce din cauza anumitor alimente pe care le consumăm. Astfel, în timp ce e bine să evităm anumite produse, altele sunt recomandate pentru consum deoarece pot preveni acest disconfort digestiv. 

Alimente ce previn balonarea

Potrivit Health News, balonarea apare din cauza problemelor cu gazele stomacale, dar uneori poate apărea și din cauza retenției de apă. Deși poate părea contraintuitiv să tratăm retenția de apă cu mai multe lichide, s-a demonstrat că o hidratare adecvată poate ajuta, de fapt, la eliminarea excesului de apă ameliorând balonarea.

Țelina

Printre alimentele bogate în conținut de apă se regăsește și țelina, aceasta fiind compusă din aproximativ 95% apă. În plus, țelina este o sursă bună de fibre care ajută la menținerea procesului digestiv, prevenind balonarea. 

1 telina jpg jpeg

Iaurt

Știm că iaurtul îmbunătățește sănătatea intestinală datorită conținutului său ridicat de probiotice. Cu prezența acestor bacterii bune, sistemul digestiv rămâne regulat, ceea ce menține fluidele și gazele în mișcare prin corp, reducând balonarea.

1 dressing de iaurt pentru salate jpg jpeg

De asemenea, există și fructe ce previn balonarea fiind ideale ca desert după masa bogată de Paște.

Ananas

Ananasul conține o enzimă numită bromelaină care ajută la procesul digestiv. Această enzimă funcționează prin descompunerea proteinelor din celelalte alimente pe care le consumați și ajută organismul să le proceseze și să le elimine.

Banane

Și bananele pot fi folosite pentru a combate balonarea. Acestea sunt bogate în potasiu, care contracarează efectele sodiului. Sodiul tinde să fie reținut de apă, ceea ce duce la retenție de apă. Cu un aport alimentar crescut de potasiu, o parte din sodiu este eliminat din organism, luând cu el excesul de apă și balonarea. 

Banane FOTO Shutterstock

Pe lângă alimentele care pot reduce balonarea, există, de asemenea, mai multe condimente și ierburi care au efecte similare.

Ghimbir

Ghimbirul este adesea folosit pentru a calma durerile de stomac și greața, și poate face același lucru pentru durerile abdominale și greața care apar ca efect secundar al balonării. În plus, unele studii au arătat o legătură potențială între consumul de ghimbir și îmbunătățirea digestiei. 

ghimbir jpeg

Turmeric

Turmericul, un condiment galben strălucitor folosit adesea în supe și curry, oferă multe beneficii pentru sănătate, precum ameliorarea balonării. Multe persoane ce suferă de afecșiuni precum colita ulcerativă sau boala Crohn, au probleme cu balonarea și pentru a o combate consumă și turmeric.

Turmeric jpg

Mentă

Menta are un conținut ridicat de mentol care ajută la relaxarea mușchilor intestinelor, contribuind la digestie. Astfel, puteți consuma un ceai de mentă care va ajuta tractul gastrointestinal, reducând balonarea.

Acum cu sărbătorile pascale e bine să includeți în meniu și aceste alimente dacă nu vreți să aveți probleme digestive. De asemenea, este indicat că reduceți excesul și dacă vreți să vă bucurați de toate bunătățile, încercați să mâncați câte puțin de toate, dar cu măsură!

image
image
image
image
image
image
schi buscat jpeg
elevi jpg
lege angajati (sursa foto Pexels)
bani de Craciun jpg
Portocale jpg
castigatoare loto captura video jpg
1 amenda 56004600 jpg jpeg
Ghetute Mos Nicolae FOTO Shutterstock jpg