Alimente pe care să nu le mai mănânci după 30 de ani

Ultima actualizare:

    După 30 de ani, nu ne mai putem permite să mâncăm orice aliment
După 30 de ani, nu ne mai putem permite să mâncăm orice aliment

În adolescenţă, mâncam „toate prostiile”, la orice oră din zi şi din noapte, şi ne simţeam perfect. Nu ne făceam probleme legate de digestie, de creşterea colesterolului, de grăsimi care se depun. Aveam arderi rapide, eram sănătoşi şi plini de energie.

Cu timpul însă, metabolismul nostru îşi încetineşte funcţiile, iar ce mâncăm se vede, se simte. După 30 de ani, nu ne mai putem permite orice, iar unele alimente sunt chiar de evitat.

Nutriţioniştii citaţi de curejoy.com au făcut o listă a alimentelor de evitat.

Sucurile din comerţ

Conţin o cantitate mare de zahăr, dar şi de conservanţi şi coloranţi care pot provoca infertilitate atât la femei, cât şi la bărbaţi (afectează ovulaţia şi reduc mobilitatea de la nivelul spermei).

Batoanele energizante

Dacă în adolescenţă le mâncai la micul dejun sau ţineau loc de gustare, e cazul să renunţi la ele şi să mănânci mâncare mai puţin procesată, compusă din fructe, legume proaspete şi cereale integrale. Batoanele energizante, precum şi cele cu proteine conţin sorbitol, glicerină, fructoză, dextroză şi multe arome care afectează digestia şi silueta.

Făinoasele

Pâinea albă, covrigii, pizza şi pastele din făină rafinată au un conţinut ridicat de carbohidraţi care  afectează producţia de colagen, cresc glicemia şi îngraşă.

E mai bine să te orientezi spre produse din cereale integrale. 

Biscuiţii cu cremă, fursecurile

Sunt bogate în grăsimi şi conţin multe calorii. Evident, calorii goale, lipsite de nutrienţi.

Era ceva normal să te răsfeţi cu un pachet de oreo când erai mai tânăr, însă lucrurile nu mai sunt atât de simple odată ce-ai trecut de 30 de ani. 

Margarina

Conţine grăsimi parţial hidrogenate sau grăsimi trans care, în timp, dau probleme cardiace. În plus, accelerează procesul de îmbătrânire a pielii şi o fac mai vulnerabilă în faţa radiaţiilor ultraviolete.

Popcornul pregătit la microunde

Porumbul de floricele este sănătos dacă îl prepari în tigaie, simplu, fără adaos de arome şi grăsimi. Cel pentru cuptorul cu microunde le are din plin pe acestea din urmă şi, consumat prea des, are „darul” de a creşte colesterolul, îngroaşă arterele şi predispune la boli de inimă. 

Carnea procesată

Parizerul, salamul, cârnaţii şi crenvuştii conţin un adevărat cocktail de nitraţi şi de nitriţi care predispun la stres oxidativ, afectează producţia de colagen şi elastină, ridând prematur pielea.

Mâncarea la conservă

Supele şi mâncărurile de acest gen conţin mult sodiu şi compuşi potenţial cancerigeni, afectează fertilitatea şi favorizează creşterea în greutate.

Alcoolul

Chiar dacă, în sfârşit, eşti adult şi ai liber la alcool, de această dată trebuie să te gândeşti la efectele pe care le are asupra ta.

În primul rând, conţine calorii. Multe! Şi în al doilea rând deshidratează pielea şi îi afectează elasticitatea, strălucirea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Răzvan și Irina Fodor jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Aventura prin Dobrogea a faimosului Hans Christian Andersen  Peripeţiile fascinante, publicate apoi în Danemarca jpeg
jewels 1090711 1280 jpg
4 front asistati jpg
durau jpg
test de personalitate jpg
Dezbatere prezidențială între Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris. FOTO Profimedia
oradea city 1339369 1280 jpg
harta romaniei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net