Alimentele care conțin prea multă sare

Ultima actualizare:

    Sărăţelele, pâinea, mâncarea de tip fast food, mezelurile şi sosurile din comerţ sunt doar câteva alimente care, în exces, cresc aportul de sare.www.clicksanatate.ro
Sărăţelele, pâinea, mâncarea de tip fast food, mezelurile şi sosurile din comerţ sunt doar câteva alimente care, în exces, cresc aportul de sare.www.clicksanatate.ro

Sarea pe cât de simplă, pe atât de uimitoare este în simplitatea ei. Deși este frecvent utilizată în bucătărie la prepararea mâncărurilor, are un loc și un rol împortant în istoria omenirii. Există totuși alimente care conțin un nivel ridicat de sare.

Este deja celebru mesajul conform căruia nu trebuie să consumăm prea multă sare, deoarece în cantități mari aceasta poate dăuna sănătății organismului uman.

Cu toate astea, este un condiment esențial pentru buna dezvoltare a funcțiilor vitale.

Sodiul susține buna activitatea a mușchilor și nervilor. Împreună cu potasiu este prezent în fluidul care înconjoară toate celulele corpului. Aceste minerale lucrează împreună pentru a permite celulelor să răspundă la diverși stimuli și pentru a păstra un echilibru al nivelului apei în corp.

Alimente pe care trebuie să le consumi cu moderație

Din această categorie fac parte sărățelele, pâinea, mâncarea de tip fast food, mezelurile dar și sosurile din comerț.

Dacă vei citi cu atenție pe prospectul alimentelor pe care le pui în coș când mergi la cumpărături vei observa că sunt și produse la care nu te-ai fi gândit că vei găsi sarea în componența lor.

Laptele cu ciocolată

Desertul preferat al tuturor surprinzător sau nu conține sare. Deși ciocolata are un conținut scăzut de grăsimi și calorii, sodiul conținut rămâne nemodificat. Astfel că un pahar mediu de lapte cu ciocolată îți oferă în jur de 150 mg de sodiu.

O variantă mai bună ar fi să optezi pentru laptele cu cacao.

Dressingul pentru salată

Salata este gustarea ideală atunci când vrei să mănânci ceva sănătos rapid și gustos. Însă trebuie să ții cont de faptul că sosul pe care îl cumperi din comerț pentru a obține un gust mai bun la salată, conține o cantitate foarte mare de sare. Un simplu sos îți poate aduce chiar și 3000 mg de sare la o masă.

Află pe clicksanatate.ro ce efecte are excesul de sare!

De ce să mănânci mai des vinete

Care sunt avantajele și dezavantajele nașterii acasă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net