Alimentele care reduc anxietatea și depresia! În ce găsim natural vitamina B6?

Statisticile arată că sunt din ce în ce mai multe persoane care se confruntă cu stări anxioase și depresive. În cazurile incipiente, de multe ori se descoperă o deficiență de magneziu și vitamina B6. Nivelul de vitamina B6 poate fi reglat incluzând în dietă anumite alimente care conțin o astfel de resursă.  

Nutriționistul Gianluca Mech ne învață ce să consumăm pentru a scăpa de anxietate!
Nutriționistul Gianluca Mech ne învață ce să consumăm pentru a scăpa de anxietate!

Vitamina B6 elimină depresia și anxietatea!

Nutriționistul Gianluca Mech ne dezvăluie ce alimente putem consuma pentru beneficia de vitamina B6.

Citește și: Vitaminele rezolvă problemele de sănătate. Iată ce rol au cele mai importante

„Cercetătorii de la Universitatea Reading din Marea Britanie au studiat impactul pe care consumul de vitamina B6 îl poate avea asupra unor afecțiuni precum depresia și anxietatea.

Studiul a durat o lună de zile, timp în care subiecții au luat zilnic supli mente cu vitamina B6. La final, s-a constat că aceasta poate reduce stările de anxietate și depresie. Vitamina B6 ajută organismul să producă un mesager chimic specific care inhibă impulsurile din creier, iar studiul leagă acest efect calmant cu reducerea anxietății în rândul participanților”, declară nutriționistul Gianluca Mech. 

Știai că: Usturoiul creşte pofta de sex!

Ce alimente sunt bogate în vitamina B6. Alimentele anti anxietate și depresie

„Există mai multe alimente din care ne putem lua necesarul zilnic de Vitamina B6. Printre acestea:- Somon- Piept de pui- Tofu- Morcovi- Ton- Cereale integrale- Năut- Lapte- Ricotta- Ouă- Spanac- Cartof dulce- Banane- Avocado. După cum vedeți, paleta de alimente bogate în vitamina B6 este una destul de variată, astfel încât avem de unde alege pentru a ne construi un meniu zilnic sănătos și echilibrat”, explică nutriționistul Gianluca Mech. 

Mai urmărește: Uite ce să mănânci ca să dormi bine!

Suplimentele care ne ajută să fim energici

„Lipsa de energie poate fi combătută și cu ajutorul suplimentelor lichide pe bază de plante naturale, special concepute pentru a ne revigora, pentru a oferi energie organismului. E important să le alegeți pe cele recomandate de nutriționiști, dovedite a fi eficiente, fără coloranți, zahăr, sau compuși chimici problematici.”, încheie nutriționistul Gianluca Mech.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net