Alimentul care îți poate distruge sănătatea dacă îl consumi dimineața, la micul dejun. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Cu toții știm că micul dejun este adesea numit cea mai importantă masă a zilei, iar atunci când sărim peste această masă, poate fi dăunător pentru sănătate, după cum spun specialiștii. Indiferent de alimentele pe care le consumați la micul dejun, este important să vă asigurați că organismul vostru își va lua aportul necesar de nutrienți. Cu toate acestea, există un aliment pe care nutriționiștii nu-l recomandă sub nicio formă dimineața. Iată motivele!

micul dejun jpeg

 Alimentul la care trebuie să renunțăm dimineața

Un faimos nutriționist din Marea Britanie a dezvăluit că există un aliment pe care nu ar trebui să-l consumăm niciodată la micul dejun. Specialistul a luat în calcul „english breakfast” (mic dejun englezesc) care este compus din ouă, cârnați, bacon, ciuperci, cartofi, roșii și pâine prăjită.

Deși sună tentant, există un aliment printre cele enumerate care ar trebui eliminat pentru a avea parte de un mic dejun sănătos. Astfel, Daniel Herman a dezvăluit că pâinea prăjită este alimentul pe care ar trebui să-l scoatem din farfurie, deoarece ne poate afecta sănătatea.

„Micul dejun este cu siguranță masa mea preferată, iar un Full English este un adevărat răsfăț, însă are câteva dezavantaje”, a spus Herman, nutriționist și fondator al Bio-Synergy, pentru Express.

În locul pâinii prăjite, ar trebui să optăm în schimb, pentru alternative care să completeze aportul de nutrienți necesari organismului, la micul dejun.

„Probabil că cel mai bun element de eliminat din meniu/platou este pâinea prăjită. Pâinea prăjită se face prin prăjirea pâinii feliate în unt până când devine crocantă și aurie. Deși poate fi delicioasă, pâinea prăjită este extrem de nesănătoasă din mai multe motive”, a mai spus acesta pentru sursa citată.

Riscurile la care ne expunem dacă mâncăm pâine prăjită la micul dejun

De asemenea, Daniel Herman a făcut și o listă cu riscurile pentru sănătate, în cazul în care consumăm pâinea prăjită la micul dejun. Acesta susține că din cauza conținutului ridicat de calorii și grăsimi saturate, dar și a lipsei de nutrienți esențiali, există riscul de a dezvolta boli cardiovasculare mortale. În plus, medicul ne recomandă pâinea integrală, în loc de cea albă.

„Pâinea prăjită este de obicei înmuiată în unt, ceea ce îi crește semnificativ conținutul caloric, contribuind la riscul de creștere în greutate și obezitate. Prăjirea pâinii în unt adaugă o cantitate semnificativă de grăsimi saturate în mâncare, ceea ce poate duce la creșterea riscului de boli de inimă și la niveluri ridicate de colesterol.

Pâinea prăjită oferă foarte puțini nutrienți esențiali în comparație cu pâinea integrală sau cu alte alternative mai sănătoase. Îi lipsesc fibrele, vitaminele și mineralele care sunt importante pentru sănătatea generală.

O dietă care include multe alimente prăjite, inclusiv pâine prăjită, a fost asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale și alte afecțiuni cronice de sănătate”, a mai explicat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
charlote russ copii cap video jpg
tara berry guinness world records jpg
protest sani goi madrid profimedia (2) jpg
290028763 5334054453283651 3491975795544008972 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net