Alimentele care nu trebuie consumate la micul dejun! Mulți români nu știu că trebuie să le ignore

Ultima actualizare:

Deja cei mai mulți dintre noi ne gândim la micul dejun ca fiind cea mai importantă masă a zilei. Tocmai de aceea, mulți oameni își pregătesc mese cât mai consistente, crezând că se vor simți mai sătui și energici de-a lungul zilei. Din păcate, acest lucru nu este tocmai adevărat, mai ales dacă consumați aceste alimente periculoase!

Unele alimente nu sunt deloc indicate pentru micul dejun / foto: Pixabay
Unele alimente nu sunt deloc indicate pentru micul dejun / foto: Pixabay

Potrivit celor de la Antena 3 CNN, nu trebuie deloc să facem excese în timpul primei mese din zi. Se pare că „formula tradițională” a micului dejun, adică pâine, unt, gem și suc de portocale chiar poate avea un efect negativ asupra organismului nostru! Până și sucul proaspăt, deși poate părea a fi cel mai sănătos produs de pe masă, vine cu riscuri! Cantitatea de zahăr din acesta poate fi la fel de mare cu cea din băuturi precum Coca Cola!

Iar zahărul consumat excesiv prin intermediul acestui suc nu va duce numai la dobândirea de kilograme în plus, ci și la probleme mult mai grave! Mai precis, dacă bem regulat această băutură dimineața, pancreasul nostru va fi stimulat și va elibera mai multă insulină decât este necesar.

Acest lucru va conduce la o hipoglicemie scurtă, iar riscul de a ne confrunta cu probleme precum hipertensiunea arterială și diabetul va fi mult mai mare.

Alimentele care trebuie evitate dimineața

Pe lângă sucul de portocale, un alt produs destul de comun pe mesele românilor dimineața este laptele de vacă! Nici acesta nu este foarte indicat, deoarece conține lactoză, ce poate fi destul de greu de digerat de către unele persoane. În plus, hormonii bovini din acest lapte nu sunt tocmai indicați metabolismului uman.

În general, nu ar trebui să tratăm masa de mic dejun precum o obligativitate peste care nu putem trece. Există chiar destul de multe persoane care sar cu totul peste această masă și nu au probleme cu foame până la prânz. Micul dejun nu ne va ajuta, în mod obligatoriu, să fim mai sănătoși, iar dacă nu avem grijă la ce mâncăm, el chair ne poate dăuna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net