Trucul genial care ne va fi de mare ajutor! De ce să nu arunci cojilie de la avocado

Cu siguranță că deja fiecare dintre noi știm cât de utile sunt fructele pentru sănătatea noastră. Însă mult mai puțini români știu că nu doar prin consum putem beneficia de avantajele pe care ni le aduc acestea! De exemplu, cojile de avocado pot avea o întrebuințare extrem de utilă, dacă știm cum să le folosim!

Coaja acestui fruct este mult mai utilă decât am crede / foto: Shutterstock
Coaja acestui fruct este mult mai utilă decât am crede / foto: Shutterstock

Mai mult ca sigur că atunci când mâncăm un fruct, cojile și sâmburii de la aceasta vor ajunge în coșul de gunoi. Din păcate, nu foarte mulți români știu că fructele au mult mai multe întrebuințări în casă, iar corpul nostru nu este singurul care poate beneficia de vitaminele și nutrienții din diversele părți ale fructelor consumate!

De exemplu, atunci când vine vorba despre avocado, nu foarte mulți români știu că pot folosi coaja acestuia pentru a asigura sănătatea plantelor din casă! Mai precis, se pare că un avocado conține foarte mult potasiu în coaja sa, un mineral extrem de util pentru plantele pe care le avem prin camere, sau pe balcon!

Cum putem folosi coaja de avocado pentru plante

În general, coaja unui avocado va mai conține, pe lângă potasiu, azot și fosfor, motiv pentru care ea devine foarte utilă pentru florile din casă, sau din grădină! Fertilizantele chimice pe care le putem găsi în comerț vor avea adesea la bază aceste trei minerale, iar dacă avem oportunitatea de a face rost de ele din surse naturale, cum ar fi coaja unui avocado, ar trebui să profităm de situație!

Un truc pe care am trebui să îl știm este că fructele care au o coajă verde, roșie sau portocalie tind să aibă un conținut mai ridicat de potasiu. Iar dintre aceste fructe deosebite, avocado este cel cu cea mai mare concentrație de potasiu, mai exact, de 973 mg.

Dacă vrem să obținem un fertilizant natural pentru florile noastre, putem lăsa cojile de avocado la uscat, iar apoi le putem pune la blender alături de coji de ouă, cât și o linguriță de zaț de cafea. Apoi, amestecăm până când totul este omogen, iar o dată pe săptămână, înainte de a uda florile, putem pune o linguriță din acest amestec în pământul plantelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lapte pixabay jpg
Haan PalcuChang colaj instagram jpg
planta ciocolata jpeg
descoperire1 jpg
inundatii galati facebook jpg
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net